" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER The Sims'in Rus hayranları, eşcinsel karşıtı yasa nedeniyle My Wedding Stories genişleme paketini oynayamıyor Tinder'ın yeni Blind Date özelliği, maçları kişiliğe göre değerlendirmenizi istiyor

Google, G Suite için Google Plus'ın yerine 2019'da tanıtılan Currents'ı kapatacağını duyurdu. Bir blog gönderisinde şirket, Currents'ı "durdurmayı planladığını" ve onu kullanan insanları, Google Chat'in bir Slack kanalının veya Discord odasının bir tür versiyonu olan Spaces'a iteceğini söylüyor.

Google, bu değişikliği, kullanıcıların "ayrı, sessiz bir hedefte" çalışmak zorunda kalmayacakları şekilde yaptığını söylüyor - bunun yerine, yakında Gmail'e belirgin bir şekilde entegre edilecek olan Chat ve Spaces'ı kullanacaklar. Şirket, Spaces'in "daha geniş topluluklar ve liderlik iletişimi için destek, gelişmiş arama yatırımları, içerik denetleme araçları ve daha fazlası" gibi "yeni yetenekler sunacağını" söyleyerek, Spaces'ı gelecek yıl daha uygun bir ikame haline getireceğine söz veriyor.

Google, Currents'ta nadiren kullanılan özellikleri yakında kapatmaya başlayacak

Google, Currents'ı 2023'te sona erdirmeye başlama planının olduğunu söylese de, "nadiren kullanılan" özellikler, 2022'nin ilk çeyreğinden itibaren (ki biz şu anda içinde). Bir destek belgesinde kaldırılacak veya azaltılacak özellikleri listeler ve Workspace yöneticilerini gelecekteki değişiklikler ve geçiş zaman çizelgesi hakkında güncel tutmayı taahhüt eder.

Currents, Google'dan pek fazla sevgi görmedi. Google'ın Workspace Updates sitesinde bununla ilgili yalnızca üç blog yayını bulabildim - biri bunu duyuruyor, biri 2020'de yaygın olarak kullanılabileceğini duyuruyor ve Perşembe günü kapatılacağını duyuruyor. WayBack Machine'e göre Google'ın Workspace ile birlikte gelen ana uygulamalar listesine bir noktada dahil edildi, ancak Kasım 2021'de kaldırılmış gibi görünüyor.

Hala bir Currents sayfasına bağlantı var. Google Workspace sayfasındaki altbilgi, ancak üzerine tıklamak sizi Google Sohbet sayfasına götürür. Bu yaralanmaya hakaret gibi geliyor, ancak Ars Technica'nın belirttiği gibi nihai hakaret, bunun temelde Google'ın Google Plus'ı ikinci kez kapatmasıdır. KilledByGoogle Twitter hesabının 2020'de canlı bir şekilde açıklandığı gibi, Currents, Google başarısız olan sosyal ağını (büyük bir gizlilik açığı keşfedildikten sonra) kamu kullanımı için kapattığında oluşturuldu, ancak kurumsal kullanıcılar için bir şekilde etrafta kalması gerekiyordu. Şimdi Currents'ın bu dünyada uzun süre kalmadığı ve yerini Google'ın yeni favori projelerinden biri gibi görünen Chats'e bıraktığı görülüyor.

Ayrıca, bu arada, Google adlı ürününü ikinci kez kapatıyor. Currents — mevcut (ha) yinelemeden önce bir dergi uygulamasıydı. Projeleri çöpe atmakla ün yapmış bir şirket için bile bu gerçek bir ikilemdir.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü