CNBC tarafından alınan bir dahili nota göre, aşılanmamış Google çalışanları, COVID-19 kurallarına uymadıkları takdirde zorunlu izne ve ardından şirketten ayrılabilirler. Politikanın, şu anda Senato ve mahkeme sisteminde zorluklarla karşı karşıya olan Başkan Biden'ın aşı görevinin yetki alanına giren çalışanları etkileyeceği bildiriliyor.

Nota göre Google, çalışanlarına 3 Aralık'a kadar süre verdi. aşı kanıtı yüklemek veya tıbbi veya dini bir muafiyet için onay almak. Şirket, 13 Ocak'a kadar bunlardan herhangi birini yapmayan herkesin 30 günlük ücretli idari izne ayrılacağını söylüyor. 30 günden sonra hâlâ uyum sağlamazlarsa, CNBC'ye göre altı aya kadar ücretsiz izinle karşı karşıya kalabilirler ve ardından feshedilebilirler.

Google, politikayı reddetmiyor. Google sözcüsü Lora Lee Erickson The Verge'e şunları söyledi:

Daha önce de belirttiğimiz gibi, aşı gereksinimlerimiz iş gücümüzü güvende tutmanın ve hizmetlerimizi çalışır durumda tutmanın en önemli yollarından biridir. Aşı olabilecek çalışanlarımızın bunu yapmasına yardımcı olmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya kararlıyız ve aşı politikamızın sıkı bir şekilde arkasındayız.

Google'ın ofislerine dönen herkesin aşı olması veya muafiyeti olması gerekir