Muğla’nın Fethiye ilçesinde düzenlenen festivale katılan bir grup paraşütçü, İsrail’in Gazze’de 500 kişinin ölümüyle sonuçlanan hastaneye bombalı saldırısına gökyüzünde Filistin bayrakları açarak tepki gösterdi.
İstanbul’dan giderek Muğla’nın Fethiye ilçesinde gerçekleştirilen festivale katılan Baykuşlar Paraşüt Takımı, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dikkat çekmek için gökyüzünde Türkiye ve Filistin bayrakları açtı. İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayan Doğal Genç, o anları gökyüzünde görüntüleyerek, "Kahrolsun İsrail. Allahı’m mazlumlara, Müslümanlara yardım et" dedi.
Takım kaptanlarından Doğal Genç ’’Yamaç paraşütü sevdalısıyım, 8 yıl toplamda olmak üzere 5 yıldır profesyonel olarak yamaç paraşütü yapmaktayım ve aynı zamanda ekstrem sporları yapmaktayız. Baykuşlar adı altında grubumuz var. Bu sene yaklaşık 50 ülkenin ve 800’den fazla paraşütçünün yer aldığı oyunlarına katılma kararı aldık. Önce Filistin’deki hastanenin bombalanmasından dolayı tepkimizi göstermek için gitmemeye karar verdik. Fakat sonra tepkimizi başka şekillerde gösterelim dedik. Hazırlığımızı yaptık buradan hava oyunlarına geçtik. Sonra bayraklar açarak tepkimizi gösterdik. Hem görsel şölen oldu hem de bir taraftan protestomuzu yapmış olduk. En azından insanların ölümünden dolayı içimizdekini aktarmış olduk. Güzel bir organizasyon oldu fakat istediğimiz gibi değil yani gönlümüzde bir burukluk oldu. Bunu da dediğimiz gibi Filistin ve Türk bayrağı açarak insanlara tepkimizi göstermek istedik. Herkesin bu konuda duyarlı olmasını istiyoruz. İsrail’in bu konuda yapmış olduğu zulümleri kınıyoruz. Savaşın hiçbir şeye çözüm olmayacağını, tüm dünyanın da bunu bildiğini biliyoruz" dedi.