" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Kingdom Hearts, Switch'te bir kabus Twitter bazı Perşembe sorunları yaşıyor

Tüketici Raporları, Tesla Model 3'ü 2022 için en iyi elektrikli araç seçimi olarak Ford Mustang Mach-E ile değiştiriyor. ABD'de bir numaralı EV üreticisi.

Tesla, Model 3'ün son iki yıldır bu pozisyonu elinde tutmasıyla, CR'nin EV sıralamasında uzun süredir hakim durumda. Ancak yayın, sürüş kalitesi, güvenilirlik ve araç içi kullanıcı deneyimleri gibi çeşitli faktörlerin onu Mustang Mach-E'de yeni bir kazanan olarak taçlandırmasına yol açtığını söylüyor.

"Hata yapmayın, Model 3 hala harika bir seçim ve Tüketici Raporları bunu öneriyor," diye yazıyor CR'nin editör yardımcısı Jeff Bartlett bugün. "Ama Mustang Mach-E aynı zamanda çok sportif, ayrıca daha pratik ve birlikte yaşaması daha kolay. Ford ayrıca daha sessiz ve daha iyi sürüyor. Her iki araba da geniş bilgi-eğlence merkezi ekranlarına sahip ancak Mach-E'lerin kullanımı çok daha kolay ve Tesla'da olduğu gibi buz çözücüyü kullanmak veya aynaları ayarlamak gibi rutin özellikleri etkinleştirmek için birden fazla adım gerektirmiyor."

"Mustang Mach-E ayrıca çok sportif, ayrıca daha pratik ve birlikte yaşaması daha kolay"

Tüketici Raporları, üyelerine güvenilirlik ve sürüş kalitesi ve bir dizi başka faktör hakkında bilgi toplamak için her yıl bir anket gönderiyor .

Tesla, daha sağlam bir sürücü izleme sisteminden yararlanacak gelişmiş sürücü destek sistemleri için daha fazla yazılım güncellemesi yapmasına rağmen, araçlarına bir DMS dahil etme çabalarına uzun süre direndi.

Ford kısa süre önce, 2021 Mustang Mach-E araçlarına kablosuz bir yazılım güncellemesi aracılığıyla BlueCruise adlı eller serbest sürücü destek sistemini tanıttı. (Sahipler, BlueCruise'a üç yıllık abonelik için 600 dolar ödüyorlar.) Kızılötesi bir sensör, sürücünün göz hareketlerini izliyor ve sürücünün dikkati dağılmaya başlarsa araç bir dizi uyarı veriyor. Buna karşılık, Tesla'nın sistemi sadece direksiyonda bir el gerektirir ve sürücünün görsel bakışını izlemek için bir sisteme sahip değildir.

Bu, CR'nin Model 3'te ilk kez kötüleşmesi değil. Mayıs 2018'de, kuruluş, acil fren testleri sırasında şok edici derecede uzun durma mesafesi nedeniyle elektrikli otomobili tavsiye edemeyeceğini söyledi. Tesla CEO'su Elon Musk, CR'nin yöntemlerine saldırdı, ancak daha sonra Tesla, aracın fren mesafesini yaklaşık 20 fit artıran kablosuz bir güncelleme gönderdi. Güncelleme, Model 3'ü önermeye geri dönen CR'yi yumuşattı.

Tesla-Tüketici Raporları ilişkisi gerçek bir hız treni.

Ancak bu aşk ilişkisi, yaklaşık 1.400 Tesla sahibiyle anket yaptığında ve bu verileri aracın ömrü boyunca yeni alıcılar için "ortalamadan daha kötü bir genel sorun oranı" yansıtmak için kullandığında hemen güneye gitmeye başladı. Sonuç olarak, Model S için gıpta ile bakılan "tavsiye edilen" notunu çekti. Tesla, eski otomobil endüstrisine göre daha fazla öne çıkıyor

Tesla, eski otomobil endüstrisine göre daha fazla öne çıkıyor ve elektrikli otomobil üreticisi yaklaşık üç- ABD'deki tüm EV satışlarının dörtte biri. Tesla'ya neredeyse tüm ABD merkezli otomobil üreticilerinin toplamından daha fazla değer veren şirketin hisse fiyatı, rakiplerinin kıskançlığı.

Özellikle Ford'un gözü Elon Musk'ın şirketine dikilmiş durumda. Yakın tarihli bir kazanç çağrısında, şirketin CEO'su Jim Farley, yaklaşmakta olan Ford F-150 Lightning elektrikli kamyonunun ABD'de en çok satan EV olan Tesla Model Y'den daha fazla satma potansiyeline sahip olduğunu iddia etti.

Farley, "F-150 Lightning, mevcut talebimizi karşılamak için bugün tam üretime sahip olsaydık, Model Y'ye ABD pazarında lider [pilli elektrikli araç] isim plakası olarak rakip olurduk" dedi.

Elbette, F-150 Lightning'in Model Y'den daha fazla satmamasının nedeni, çoğu otomobil üreticisi gibi Ford'un da içten yanmalı motorlardan elektrik motorlarına geçiş ihtiyacını anlamakta geç kalmış olmasıdır.

Ancak endüstrinin geri kalanı sonunda yetişti ve şimdi yarış gerçekten başladı. . Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü