Füm, geleneksel olarak podcast reklamları aracılığıyla iyi satılan ürün türüdür. Bu bir sigara bırakma cihazı ve onu kullanan bir podcast yayıncısı ile eşleştirildiğinde insanlar satın alıyor. Bu nedenle, şirkette halkla ilişkiler müdürü Adam McNeil, podcast reklamlarına bu yılın başında ayda 3.000 dolar harcamaktan, sonunda 25.000 ila 30.000 dolara çıktığını söylüyor. "Bir numaralı gelir kaynağımız oldu" diyor.

McNeil, podcasting'de kendine yer bulan birçok doğrudan yanıt reklamvereninden biridir. Muhtemelen diğerlerine aşinasınızdır: Mailchimp, Casper, Manscaped, Tommy John ve promosyon kodlarına dayanan diğerleri. Endüstri ile eş anlamlıdırlar. Ancak, göz kamaştırıcı, milyonlarca dolarlık anlaşmalarla büyük ağlara giden bağımsız şovlarla ve teknoloji şirketlerinden alandan para kazanmak için daha geniş bir baskıyla dolu bir yılda, bu doğrudan yanıt reklamcıları fiyatlandıklarını veya zorlandıklarını söylüyorlar. endüstri hakkında bildikleri ve sevdikleri yönler yok olurken.

McNeil, örneğin, satın alındıktan sonra markasının popüler programlarından birinde reklam verme maliyetinin iki katına çıktığını söylüyor — şimdiye kadar olsa da, önceki fiyat noktasını onurlandırdılar.

"Bölümde yalnızca birkaç reklam varsa, dinleyici için biraz daha az rahatsız edici görünüyor, ancak birdenbire o bölümde dört, belki beş reklam var" diyor.< /p>

Değişiklikler genellikle podcast yayıncıları ve endüstrinin kendisi için iyi olarak konumlansa da - daha fazla insan para kazanıyor ve reklamverenlerin ilgisini çekiyor - bu aynı zamanda bir uzlaşmayla, doğrudan yanıt markaları ve podcast yayıncıları arasındaki sıkı ilişkilerin kaybıyla birlikte geliyor. . Podcast yayınlamanın bugünkü haline gelmesine yardımcı olan şey.

Reklamcılar, bir reklam satın alma ve dağıtma deneyiminin kötüye gittiğini söylüyor

Sektör ilişkilerini zorlama korkusuyla anonim kalmasını isteyen başka bir reklamveren McNeil'i tekrarladı. “Birlikte çalışmayı gerçekten sevdiğimiz bir şovumuz vardı” diyorlar. "Küçük değildi, ama daha küçük bir ağın parçasıydı ve bununla ilgili her şey gerçek bir ortaklık gibi geldi. Bir satış görevlisinden işlem satışı gibi gelmedi.”

Ortaklığın, ekibin hedeflerine normal sürenin yarısı kadar bir sürede ulaşmasıyla, başından itibaren "harika bir başarı" olduğunu söylüyorlar.

Bu şov satın alındığında her şey değişti. “Fark karşısında şok oldum” diyorlar.

"Yarım milyon dolar gibi bir harcama yapmıyorsak, dinleyicilerinizin reklamlarımızı duymaktan bıkması umurunuzda değil mi?"

Ayrıca, şovun ekibi daha önce onlara en iyiyi nasıl oluşturacakları konusunda rehberlik etmişti. belirli bir kitleyle konuşmak için reklam ve uygulamalı yardım artık markanın harcadığı miktarla birlikte gelmiyordu. Yerleşik izleyicileri, reklamı kaç kişinin duyduğunu belirlemek için doğru şekilde yapılandırılmamıştı. Başarılı bir podcast reklamı yayınlamak için her şeyi elde etmek "diş çekmek gibiydi". Marka, sözleşmesini yenilemedi.

"Büyük şirketlerin muhtemelen paranızı alıp sizin başarısız olmanıza izin vermeye ya da bunun olmasına izin vermeye çok daha istekli olduklarını gördüm," diye ekliyor McNeil . "Daha küçük ağlar, sözleşmeyi dört ay, altı ay, bir yıl boyunca yenileyebilmeniz için bunun sizin için bir kazanç olduğundan emin olmaya çalışmak konusunda çok daha istekli."

Bültene kaydolun Hot Pod

Her Salı, büyüyen ses endüstrisi hakkında analizler, bilgiler ve yorumlar alın.

Kaydolduğunuz için teşekkürler!

Hoş geldiniz e-postası için gelen kutunuzu kontrol edin. .

E-posta (gerekli) Kaydolarak Gizlilik Bildirimimizi ve Avrupalı ​​kullanıcılar veri aktarımı politikasını kabul etmiş olursunuz.Satın almalar ve lisans anlaşmaları artık düzenli olarak yapılıyor ve çoğu zaman büyük fiyat etiketleri ekleniyor. Bu yıl Amazon Music, SmartLess'i 80 milyon dolar değerinde bir anlaşmayla satın alırken, Spotify yalnızca Call Her Daddy'yi 60 milyon dolar karşılığında lisanslıyor. Bu arada, The Verge ve Hot Pod'un sahibi olan Vox Media, Criminal Productions'ı satın alarak Cafe Studios, Longform ve Gastropod'u içeren bir yıllık satın alma ve ortaklıkları kapattı. Ayrıca SiriusXM, Roman Mars'tan %99 Invisible'ı satın aldı. Bu anlaşmaların arkasındaki itici güç, yalnızca saygın ve geniş kapsamlı programlar satın almak değil, aynı zamanda reklam envanterini toplu hale getirmektir. Elbette yayıncılar, harcadıkları parayı geri kazanmaya teşvik ediliyorlar.

Fiyatlar hakkında özgürce konuşmak için anonimlik talep eden bir reklam alıcısı, Spotify'ın satın alınan ve lisanslı programları için fiyatları artırdığını söylüyor. BGBM'ler veya bin dinleyici başına maliyet, bu programlarda üç kat daha fazla olduğunu söylüyorlar. Joe Rogan'ın programında sonsuza kadar yaşayan sunucu tarafından okunan bir reklam, Spotify'a özel hale gelmeden önce on binlerce dolara mal oluyordu. Gelecek yıl, Rogan'da herhangi bir reklam almak için minimum harcamanın 1 milyon dolar olduğunu söylüyorlar, bu da 60 doların üzerindeki bir BGBM'de.

Spotify sözcüsü Erin Styles, “Birçok yeniliğin şekillendiğine inanıyoruz. yaratıcılar ve reklamverenler de dahil olmak üzere tüm pazara fayda sağlayacak ve her büyüklükteki reklamverenlerin bu alanda muazzam bir değer bulmaya devam edeceğinden eminiz.”

Joe Rogan'ın Spotify anlaşmasından önce programında bir reklam yaşadı. sonsuza kadar bir bölüm

Bu arada, büyük bir ağla anlaşma imzalayan ayrı bir podcast yayıncısı, şovlarının satın alınmasının artık kendi başlarına ücretlendirdiklerinden beş ila 10 kat daha fazla sattığını söylüyor.

"[Önceki] reklamın kurucusu ve CEO'su Dan Granger, "tüm bu satın almalara göre, reklamcılar] bir moğol olabilir ve yalnızca [kendi] işlerini savunabilecek yüzlerce kişilik üzerinde oturuyor olabilir ve performans gösteriyordu ve markayı oluşturuyordu" diyor. ajans Oxford Road.

Magellan AI, her ay podcast reklamlarına en çok harcama yapan markaları takip ediyor ve Ekim ayının ilk 10 listesinde, evet, HelloFresh ve ZipRecruiter gibi bazı markalar ve ayrıca Capital One ve Amazon gibi Fortune 500 şirketleri de bulunuyor.

"Televizyon ve radyo ile Pandora ve Spotify'da reklam veren büyük markalı reklamverenler de artık podcasting'in çok fazla büyüdüğü için sağlayabileceği bu tür bir ölçek arıyor," diyor Kıdemli Başkan Yardımcısı Greg Leader SXM Media'da reklam ortaklıkları.

Bu marka reklamverenleri ayrıca, pazarlama oyununun risklerini değiştiren bir ürünü kelimenin tam anlamıyla satmaktansa, adlarını dünyaya duyurmayı da daha çok önemserler. Artık promosyon koduna gerek yok.

Daha büyük bütçeli Fortune 500 şirketleri de dahil olmak üzere daha fazla marka podcasting'e geldi

Alanı filtreleyen reklamveren türlerindeki bu daha geniş değişikliğin yanı sıra, Lider'in belirttiği gibi, ölçeklendirme için bir itici güç geliyor. veya çok sayıda insana hızlı bir şekilde ulaşma yeteneği. Yayıncılar, paralarını geri kazanmak ve gelirlerini en üst düzeye çıkarmak için dinamik reklam eklemeyi teşvik ediyor, yani reklamlar bir programa eklenmez ve ayrıca belirli şovlara zorunlu olarak eklenmeyen, ancak hedef kitleye dayalı olarak dahil edilen programatik reklamlar.

Normalde 100.000 civarında bankalar. Füm teknik olarak bu 100.000 gösterim için para ödedi, ancak reklam sonsuza kadar sürdüğü için çok daha fazla gösterimle sonuçlandı. "Dinamik reklam ekleme yaptığınız anda viral olma fırsatını kaybedersiniz" diyor. Vaat edilen gösterimlere ulaşıldığında, bir reklam farklı bir markayla değiştirilir.

Bu, herkesin bu reklamverenler için bir şeyler hissettiği anlamına gelmez. Belki çok iyi yaptılar ya da belki de podcast yayıncılarını bilerek küçümsediler.

"Yaşamın döngüsü bu," diyor Granger. "Harika, yeni bir mahalleye taşınıyorsunuz ve bir sanat galerisi var ve bazı küçük bira fabrikaları var ve işçilik ve ürünler var. Sonra Starbucks var ve sonra mekan soylulaşıyor ve sonra herkes avantajını kaybettiğinden şikayet ediyor. Ve sonra bir gün, Walmart var. Ve evet, hayat bu. Bu, ihtiyacınız olanı alamayacağınız anlamına gelmez, ancak sokağın tamamen kurumsal olmayan bağımsız olacağını düşünüyorsanız? Hayır, büyük para gelecek ve en çok gayrimenkulü onlar işgal edecek.”

Bu hikayeden hoşlanıyor musunuz? Hot Pod, Ashley Carman tarafından yazılan ses endüstrisi hakkında haberler, analizler ve görüşler sunan The Verge'den bir haber bültenidir.

Diğerleri, bu durumun, büyüyen, daha karlı bir alan olarak podcasting için iyi bir haber olduğunu düşünüyor. Magellan AI'nin CRO'su John Goforth, “Sektörümüzü, altındaki yanardağ tarafından beslenen ve her yıl daha fazla magma ekleyen bir ada gibi düşünüyorum” diyor. "Görüntü alanı gitgide büyüyor."

Konuştuğum birçok kişi, endüstrinin yalnızca katmanlaştığını öne sürüyor - en iyi şovlar, proteine ​​erişimi keserek milyon artı dolarlık anlaşmalara özel oluyor. protein shake üreticilerinin bir reklam satın almasını umarak daha küçük, daha yeni podcast yayıncıları içeri girerken dünyanın yapımcılarını sallayın. Doğrudan yanıt veren reklamverenlerin yeni yerlere ve yeni yeteneklere bakmaları gerektiğini söylüyorlar.

Spotify tarafından seçilmeden önce dünyada her zaman birileri çıkacaktır, diyor Granger. "Ve [reklam verenler] sadece bu dalgalarda gezinmek zorunda kalacaklar, o dalgalara binmeye devam etmek zorunda kalacaklar, ancak bu işe yarıyor."

Soru, uzay, bu yeni şovlarda veya podcast endüstrisinin ilerlemesinin yatak satıcılarını geride bırakmak anlamına gelmesi durumunda bir yer bulmaya istekli ve yeteneklidir.

.