" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Alienware X14 incelemesi: hızlı ve ince, ancak mükemmel olmaktan uzak Peloton Sırtı incelemesi: En uçucu şirket tarafından en iyi koşu bandı

SpaceX CEO'su Elon Musk, şirketinin Teksas, Boca Chica'daki fırlatma tesisinin Mart ayına kadar yasal onay alacağını ve SpaceX'in yeni Starship roketinin ilk yörüngesel fırlatmasının bu yıl içinde gerçekleşeceğini umduğunu söyledi.

Musk, dün gece şirketin Boca Chica, Teksas'taki test tesisinde yaptığı 2019'dan bu yana Starship hakkındaki ilk sunumunda bu yorumları yaptı. Sahnenin üzerinde yükselen roketin tam yığılmış prototipinin önünde duran Musk, aracın en son özelliklerinden bazılarına, neden derin uzay yolculuğuna çıkmak istediğini ve tüm bu planları ne zaman yapmayı umduğunu anlattı. olur.

Bu, Musk'ın Perşembe gecesi bir saatten fazla konuştuğu Starship hakkındaki beşinci sunumuydu. Ancak CEO, Starship hakkında daha önce açıklamadığı herhangi bir önemli yeni güncelleme sağlamadı. Etkinliğin soru-cevap bölümünde, tahmini maliyetler ve gelecekteki uçuş planlarıyla ilgili bazı yeni ayrıntılar geldi. Ancak sıkı SpaceX hayranı için, Musk'ın daha önce bahsettiği şeyin aşağı yukarı bir tekrarıydı. Federal Havacılık İdaresi'nin, Starship'i Boca Chica'dan yörüngeye fırlatmak için temizleyip temizlememe kararının eşiğinde olduğu düşünüldüğünde, zamanlama iyi hesaplanmış görünüyordu.

Zamanlama iyi hesaplanmış görünüyordu

"Hayat sadece Sorunları çözmekle ilgili,” Musk, gezegenler arası seyahat arayışının neden değerli olduğunu söyledi.

Tamamen yeniden kullanılabilir bir sistem olan uzay gemisinin, Süper Ağır adlı dev bir hızlandırıcı roketin üzerinde uzaya fırlatılması amaçlanıyor. Starship, birincil Raptor motorlarını kullanarak, diğer dünyaların yüzeylerine inebileceği gibi Dünya'ya da geri dönebilecek. Süper Ağır güçlendirici ayrıca fırlatıldıktan sonra Dünya'ya geri inebilecek.

Gazetecilerin bilmek istediği en büyük konu, SpaceX'in FAA'dan fırlatma lisansını alırken nerede durduğuydu. FAA şu anda SpaceX'e Starship'i Boca Chica'dan fırlatmak için onay verip vermeyeceğine karar veriyor, çünkü ajans yörüngeye fırlatmaların dahil olmayan insanlar veya mülkler için tehlike oluşturmamasını sağlamaktan sorumlu. Onay süreci son derece kutuplaştırıcı olsa da, bazı çevreciler FAA'nın Starship'in çevredeki alan üzerindeki etkilerini daha derinlemesine incelemesi gerektiğini iddia ederken, Musk kararın uygulanacağını düşündüğünü belirtti. SpaceX'in iyiliği. Musk, "FAA ile işlerin nasıl yürüdüğüne dair bir ton bilgimiz yok" dedi. "Mart ayında bir onay olabileceğine dair kabaca bir işaret aldık."

The Verge, yorum için FAA'ya ulaştı ancak yayınlanmak üzere zamanında bir yanıt alamadı.

SpaceX, Starship'i son birkaç yıldır şirketin Boca Chica'daki fırlatma alanından aktif olarak geliştiriyor.

Şimdiye kadar şirket, prototiplerle bir avuç yüksek irtifa uçuşu gerçekleştirdi ve onları tekrar yere indirmeye çalışmadan önce onları Dünya'nın 32.000 fitten fazla yukarısına fırlattı. Amaç, Starship'in motorlarını kullanarak, diğer dünyalara inerken kullanacağı bir tür iniş tekniği olan Dünya'ya nazikçe dokunma yeteneğini test etmekti. Tüm bu testlerden SpaceX, daha sonra patlamayan tek bir prototipi başarıyla indirdi. "FAA ile işlerin nasıl yürüdüğüne dair çok fazla bilgimiz yok."

Şimdi SpaceX, aracın gerçekten uzaya gidebileceğini kanıtlamak için Starship'i yörüngeye fırlatmaya odaklanmış durumda. SpaceX'in Starship'i fırlatmaya hazırlamak için hala yapacak daha çok işi olsa da, roket şirketinin önünde duran büyük bir barikat düzenleyici onaydır. Ve SpaceX'in Boca Chica için planları son yıllarda önemli ölçüde genişlediğinden, FAA'nın karar verme süreci kargaşayla dolu.

FAA, SpaceX'in 2014'te Boca Chica'dan fırlatılmasına izin verdi, hatta bir Fırlatma sahasının çevredeki alanı ve vahşi yaşam sığınağını nasıl etkileyeceğini detaylandırmak için tam çevre etki beyanı veya EIS.

SpaceX, Starship'i Boca Chica'dan fırlatmak istediğine göre, FAA, şirketin devam edip edemeyeceğini, sitede değişiklik yapılması gerekip gerekmediğini veya yeni bir EIS'nin gerekli olup olmadığını belirlemeli. FAA daha fazla uzmana danıştığı ve SpaceX'in Boca Chica'daki ayak izi ve çevre üzerindeki potansiyel etkileri hakkında daha fazla veri topladığı için, ikinci seçenek önemli ölçüde zaman alacaktır.

FAA planladığını söyledi. Şubat ayı sonuna kadar bir karar vermek, Musk'ın konuşmasının zamanlamasını biraz daha alakalı hale getirmek, belki de FAA üzerinde baskı kurmanın bir yolu. SpaceX, şirketin Starbase adını verdiği Boca Chica sitesinden fırlatmaya gerçekten güveniyor. Musk, uzak sitenin SpaceX'in şirketin Florida, Cape Canaveral'daki diğer birincil fırlatma sahasından daha fazla deneysel uçuş yapmasına izin verdiğini savundu. Musk, "Cape'den çıkan çok sayıda fırlatmamız olduğundan, Cape faaliyetini, operasyonel lansmanları, Starship'in gelişmiş Ar-Ge'si ile bozmak istemedik" dedi. "Bu nedenle, operasyonel lansmanları Ar-Ge lansmanlarından ayırmak önemliydi."

Musk, FAA'nın Yıldız Üssü için hemen onay vermemesi durumunda SpaceX'in gelecekte Cape'i kullanabileceğini belirtti.

"Ve aslında birkaç yıl önce Cape'den fırlatma için çevresel onay için başvurduk ve aldık." En kötü senaryonun, şirketin Cape için bir fırlatma kulesi geliştirmesi nedeniyle SpaceX'in sekiz aya kadar ertelenmesi olacağını ve böylece Starship'in oradan kalkabilmesi olacağını kaydetti.

Starbase onay alsa bile , SpaceX'in gerçekten ne zaman fırlatılmaya hazır olacağı belli değil. Musk, Starship'in bu yıl yörüngeye ulaşacağına "son derece emin" olduğunu ve SpaceX'in şirket FAA'nın onayını aldıktan sonra ilk yörünge girişimini başlatmayı umduğunu söyledi. Ancak Starship'in donanımını geliştirmedeki son ilerleme hakkında birkaç somut ayrıntı verdi. Musk, “Donanımı kullanıma hazır hale getirmeye yakın olduğumuzu düşünüyorum” dedi. "Yani şu anda, düzenleyici onayı ve donanımın aynı anda hazır olmasını takip ettiğimizi düşünüyorum."

. Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü