" itemprop="articleBody">

Kalp, damar dostu takviye gıdaların başında Omega-3 geldiğini söyleyen Ahmet Taçyıldız, Kolesterol düşürücü etkisi de olan Omega-3’ler de düzenli tüketildiğinde kalp hastalığı gelişimini ve kalp krizi riskini düşürdüğünü söyledi.

Omega 3 içeren besinleri ileten Doktor Ahmet Taçyıldız Hayvansal Omega-3 kaynaklarının başında balıklar geliyor. Özellikle somon, uskumru, hamsi, istavrit, sardalya ve ton balığının omega-3 seviyesi oldukça yüksek. Günlük 4 gram Omega-3 alımı için, cinsine göre değişmekle birlikte, ortalama 150-250 gram balık tüketmek gerekiyor. Ancak dikkat! Balığın pişirilme şekli Omega-3 seviyesini etkiliyor. Tavada yağda kızaran balık yerine ızgara ve fırınlanmış balık tercih edin. Bitkisel Omega-3 kaynaklarının başında ise; ceviz, badem, fındık, lahana, semizotu, ıspanak ve soya fasulyesi gibi besinler geliyor uzman Dr. Ahmet Taçyıldız “Omega-3 içerikli besinleri düzenli tüketmek gerekir”dedi.

“KALBİN GÜÇLENMESİ İÇİN, 6 BESİN GRUBU SIKLIKLA TÜKETİLMELİ”

Omega 3, Nitrik oksit, magnezyum içeren besinler ve Koenzim Q10 içeren besinlerin günlük hayatta alınması gerektiğini söyledi.

"HİJYENE DİKKAT EDİLMELİ”

İnsanlar günlük hayatında gözle görünmeyen yüzeylerdeki virüslerden habersiz yaşamakta söyleyen uzman doktor Ahmet Taçyıldız, günlük yaşamda el ve yüzün sık sık temizlenmesinin yanı sıra sosyal mesafeye kesinlikle dikkat edilmesi gerektiği gibi maske kullanımının önemini dile getirdi.