Çin’in yoksul bölgelerinde yaşayanların gelirlerinin son on yılda hızlı bir şekilde arttığı bildirildi.

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından dün yayınlanan bir rapora göre, Çin Komünist Partisi (ÇKP) 18. Ulusal Kongresi’nin düzenlendiği 2012 yılından bu yana uygulanan bir dizi önlem sayesinde, Çin’in kırsal bölgelerindeki yoksul nüfus tümüyle mutlak yoksulluktan kurtulurken yaşam seviyeleri de sürekli yükseldi.

Verilere göre, 2013-2020 yılları arasında, Çin’in kırsal bölgelerinde yoksul nüfus toplamda 98 milyon 990 bin azaldı ve yoksulluk oranı her yıl ortalama olarak 1,3 puan düşüşle geriledi.

Öte yandan, yoksul bölgelerde yaşayanların gelirlerinin hızlı bir şekilde arttığı da belirtildi. Rapora göre, 2013-2020 yılları arasında yoksul bölgelerde yaşayanların kişi başına düşen yıllık geliri her yıl ortalama olarak yüzde 11,6 oranında arttı.

Diğer taraftan, yoksulluktan kurtulanların yaşam kalitesinin de sürekli yükseldiği açıklandı. Rapora göre, geçen yıl itibarıyla yoksulluktan kurtulan ilçe sakinlerinin kişi başına düşen kullanılabilir yıllık geliri bir önceki yıla göre yüzde 11,6 artışla 14 bin 51 yuana çıktı.

Kaynak: Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı