" itemprop="articleBody">

Call of Duty'nin başarısından sorumlu stüdyolardan biri, Activision Blizzard'ın 2020'de 3 milyar dolar getirdiğini söylediği franchise üzerindeki çalışmaları için saatte 17 dolar kazandığı bildirilen QA test uzmanlarını işten çıkarıyor. Call of Duty: Black Ops Cold War ve CoD: Warzone, Kotaku ve The Washington Post tarafından hazırlanan raporlara göre, QA test uzmanlarının üçte birini işten çıkardı.

Raven'ın Ortak Topluluk Yöneticisi Austin O'Brien dedi. ekip üyelerinin 28 Ocak'a kadar hala bir işlerinin olup olmayacağının söylenmesi için bireysel toplantılara çağrıldıklarını söyledi. Şimdiye kadar, şirketin QA test uzmanlarının yaklaşık üçte birini veya yaklaşık bir düzine kişiyi işten çıkardığı bildirildi, ancak daha fazlasının takip etmesi mümkün. The Post, "kötü haber verildikten sonra herkese 'sizin yanlış bir şey yapmadığınız' söylendi" diyen isimsiz bir Raven yüklenicisinden alıntı yapıyor.

Bir çalışan savunuculuğu grubu olan A Better ABK, çalışanlar, Activision Blizzard'dan yardım almadan iş için Wisconsin'e taşındı. O'Brien ayrıca şirketin, Activision'ın (Raven'ın sahibi) bir ücret yeniden yapılandırmasını tamamladıktan sonra ekip üyelerine zam alacaklarına söz verdiğini ve bunun acımasız bir şekilde gerçekleşebileceğini tweetledi: Kotaku, kalacak işçilerin alacaklarını bildirdi daha iyi avantajlar ve ikramiyeler ile birlikte saatte 17 dolardan 18,50 dolara yükseltildi.

Bu insanlardan burada çalışmak üzere WI, Madison'a taşınmaları istendi. Şimdi 28 Ocak'ta işsizler.

QA ekibimiz inanılmaz işler yapıyor ancak bu onların iş yüklerini artırmakla kalmayacak, morallerini de bozacak.

Sektör arkadaşlarının açık pozisyonları varsa lütfen paylaşın.

— Austin O'Brien (@eyyohbee) 3 Aralık 2021

Bloomberg muhabiri Jason Schreier bunu tweetledi. Konuştuğu bazı testçiler gelecek haftaya kadar durumlarını bilemeyecekler, bu da büyük olasılıkla tatillerini iş arayarak geçirip geçirmeyeceklerini öğrenmeden önce rahatsız edici bir hafta sonu geçirmeleri gerektiği anlamına geliyor. Stüdyo için bir QA test uzmanı Salı gününe kadar bilmeyeceklerini tweetledi ve Kotaku stüdyo geliştiricilerinin işten çıkarmaları resmi bir duyuru yerine ağızdan ağza öğrendiklerini bildirdi.

Bu gece yaklaşık yarım düzine Raven test kullanıcısıyla temas halindeyim. Şirket, işten çıkarılıp çıkarılmadıklarını bireysel olarak bilgilendiriyor. Ancak bazılarının toplantıları gelecek haftaya kadar planlanmadığı için, hafta sonu hala işleri olup olmadığını bilmeden giriyorlar

— Jason Schreier (@jasonschreier) 4 Aralık 2021

Activision Blizzard Kotaku'nun işaret ettiği gibi, patlayan işlerin ortasında işçileri işten çıkarma modeli gösterdi. 2019 yılında, CEO Bobby Kotick'in 2018 mali sonuçlarının şirket tarihinin en iyisi olduğunu açıklamasının ardından şirket çalışanlarının yaklaşık yüzde 8'ini işten çıkardı. Haziran ayında, Kotick'in bir hissedar oylamasından sonra 155 milyon dolar aldığı bildirildi - bundan birkaç ay önce şirket, etkinlikleri yöneten yaklaşık 50 çalışanını işten çıkararak onlara üç aylık kıdem tazminatı ve 200 dolarlık Battle.net hediye kartı verdi. Gamesindustry.biz, Sledgehammer Games tarafından yapılan ve Activision tarafından yayınlanan Call of Duty: Vanguard'ın 2021'deki en büyük ikinci oyun lansmanı olduğunu bildiriyor.

Activision Blizzard, son zamanlarda korkunç bir iş çıkardığı için dikkatleri üzerine çekti. koşullar ve çalışanlardan gelen tekrarlanan taciz ve cinsel saldırı iddialarına göre hareket etmemek için. Kotick'in meseleleri yıllardır bildiği ve kendi taciz geçmişine sahip olduğu iddiaları da var. Bir haftadan kısa bir süre içinde şirket, Vanguard'a bağlanan Call of Duty: Warzone için bir genişleme yayınlamaya hazırlanıyor.

Activision, The Verge'in yorum isteğine yanıt vermedi.