" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Beşiktaş, Gedson Carvalho Fernandes’in KAP’a bildirdi Konyaspor’da Giresunspor maçı hazırlıkları sürüyor

Gedson Carvalho Fernandes’in Transferi İçin Görüşmelere Başlandı

 

Beşiktaş Futbol A.Ş., profesyonel futbolcu Gedson Carvalho Fernandes’in transferi için görüşmelere başlandığını KAP’a bildirdi.

 

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Kamuyu Aydınlatma Platformu’na gönderilen açıklama şöyle:

 

“Profesyonel futbolcu Gedson Carvalho Fernandes'in transferi konusunda kendisi ve kulübü SL Benfica ile görüşmelere başlanmıştır.”

 

 

 

Gedson Fernandes kimdir, nereli ve kaç yaşında? Gedson Fernandes hangi takımda oynuyor?

 

 

Galatasaray'da bir dönem kiralık olarak forma giymesinin ardından bonservisini elinde bulunduran kulübü Benfica'ya dönen 22 yaşındaki futbolcu Gedson Fernandes'in ismi, transfer döneminin yaklaşmasıyla tekrar sarı-kırmızılı ekip ile anılmaya başlamıştı ancak genç yıldız Beşiktaş'la anlaşarak büyük bir sürprize imza attı. Peki Gedson Fernandes kimdir, nereli ve kaç yaşında? Gedson Fernandes hangi takımda oynuyor? İşte tüm bu soruların yanıtları...

 

 

 

GEDSON FERNANDES KİMDİR?

 

Gedson Fernandes 9 Ocak 1999'da dünyaya geldi. Orta Saha mevkisinde oynayan São Tomé ve Príncipe asıllı Portekizli futbolcu. Benfica'da forma giymektedir.São Tomé'de doğan Fernandes, kariyerine 2008 yılında Portekiz'de SC Frielas takımında başladı.

 

Bir yıl sonra SL Benfica'nın genç takımına transfer oldu ve 2017 yılında rezerv takıma yükseldi. Aynı yıl 11 Şubat'ta ilk profesyonel maçına Benfica B formasıyla ligde 4-2 yendikleri Desportivo das Aves karşısında çıktı.

 

2018-19 sezonunda Benfica'nın as takımına yükseldikten sonra Fernandes, ilk maçına 7 Ağustos 2018 tarihinde Şampiyonlar Ligi üçüncü ön eleme turunda evinde 1-0 yendikleri Fenerbahçe karşısında çıktı. Bir hafta sonra, deplasmandaki ikinci ayak maçında 26. dakikada 1-1'lik beraberliğin açılış golünü attı ve Benficanın play-off turuna yükselmesine katkıda bulundu.

 

Fernandes, 15 Ocak 2020 tarihinde 18 aylığına Premier League kulübü Tottenham Hotspur'a kiralandı. Premier League'deki ilk maçına 0-0 berabere kaldıkları Watford deplasmanında çıkarken, 80. dakikada oyuna dâhil oldu.

 

31 Ocak 2021 Pazar günü Galatasaray futbolcunun geçici transferini KAP'a duyurdu. 500 bin avro bedelle sezon sonuna kadar kiralanmıştı.

 

22 yaşındaki futbolcu Galatasaray ile olan sözleşmesinin bitmesiyle kulübü Benfica'ya geri döndü. Başarılı oyuncu, ara transfer döneminde Beşiktaş'la anlaştı.

Boğaziçi Gündem

Haber Editörü