Üniversite öğrencilerinin 21. yüzyılın kritik yetkinliklerini kazanmalarına yardımcı olmayı hedefleyen Başlangıç Noktası, IBM Gönüllüleri, Wext ve Youniverse şirketlerinin iş birliğiyle ‘İngilizce Pratik Programı’ başlattı.
Eczacıbaşı Topluluğu ve Türkiye Bilişim Vakfı’nın ana sponsorları arasında olduğu Başlangıç Noktası, gençlerin dünya ile daha etkin iletişim kurmalarına ve geleceğe daha emin adımlarla yürümelerine yardımcı olmak için yeni bir program başlattı. Başlangıç Noktası’nın önderliğinde, IBM Gönüllüleri, Wext ve Youniverse şirketlerinin iş birliğiyle hayata geçirilen ‘İngilizce Pratik Programı’, gençlere İngilizce dil yetkinliklerini geliştirme yolu açıyor.
Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı programa ilişkin yaptığı açıklamada, “Küreselleşen dünyamızda İngilizce sadece bir dil değil, aynı zamanda bir köprü konumunda. Ülke sınırlarını aşan, gezegene katma değer sağlayacak gençler için bu köprü, uluslararası fırsatlara erişimin anahtarı. İngilizce Pratik Programı, bu köprünün temel taşlarını atmalarına yardımcı olması sebebiyle son derece değerli” diye konuştu.
Yüzde 75’i kadın öğrencilerden oluşuyor
İlk yılında bini aşkın başvurunun yapıldığı programda katılımcılar bu yıl, Seviye Tespit Sınavı ile belirlendikten sonra uygun sınıflara yerleştirildi. Dört farklı seviyeden 48 öğrencinin dahil olduğu programda, katılımcıların yüzde 75’i kadın olarak belirlendi. Programın İstanbul dışı katılım oranı ise yüzde 65. Ekim ayında başlayan eğitimler yaklaşık 3 ay sürecek.
Programın içeriği
Asenkron Eğitimler: Wext tarafından belirlenen bu eğitimler, katılımcılara seviyelerine uygun İngilizce eğitimi sunuyor.
İngilizce Sohbet Sınıfları: 8 hafta süreyle, her hafta iki saat boyunca, katılımcılar belirlenen konularda İngilizce sohbet ediyor. Bu oturumlar, ana dili İngilizce olan eğitmenlerle yürütülüyor.
Birebir İngilizce Mülakat Deneyimi: IBM çalışanlarının gönüllülüğü ile gerçekleştirilen bu mülakatlar, katılımcılara İngilizce mülakat deneyimi kazandırıyor.
İngilizce Sunum Teknikleri Eğitimi: IBM gönüllülerinin katkılarıyla, görece daha üst seviye dil bilgisine sahip katılımcılara sunum becerilerini geliştirmeye yönelik eğitimler veriliyor.