" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Super Bowl yanmayacak: esrar reklamına izin verilmez Sahte NFT sorunu daha da kötüye gidiyor

Yeni bir Bloomberg raporuna ve bir kaynak tarafından The Verge ile ayrı olarak paylaşılan bilgilere göre Apple, tam ve yarı zamanlı perakende çalışanları için izin haklarını artırıyor.

Bloomberg'in bildirdiğine göre, şirket 4 Nisan'dan itibaren aşağıdaki yeni faydaları sunacak:

Hem tam zamanlı hem de yarı zamanlı çalışanlar için ücretli hastalık günlerini iki katına çıkarmak. Günler ruh sağlığı izni ve aile bireylerinin doktora götürülmesi için kullanılabilir. Bu değişiklik, tam zamanlı çalışanlara altı yerine 12 ücretli hastalık günü verecek.

İşçiler, beş yıl yerine üç yıllık çalışmadan başlayarak daha fazla yıllık tatil günleri alacaklar.

Kısım -zamanlı çalışanlar artık ilk kez altı ücretli tatil günü alacak. Bir ilk daha: Ücretli ebeveyn izni alacaklar. Bu avantaj, altı haftaya kadar olan süreyi kapsayacak ve geriye doğru ilk dört hafta için çalışma süresini kademeli olarak artırma olanağını içerecek.

Yarı zamanlı çalışanlar ayrıca çocuklar veya yaşlılar için indirimli acil durum yedek bakımına erişebilecekler. aile üyeleri.

Apple, Bloomberg'deki değişiklikleri doğruladı ve birkaç aydır üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Yeni avantajlar The Verge'in kapsamlı Aralık raporunun ardından geldi. Apple'ın perakende, destek ve satış ekiplerinde çalışanlar da dahil olmak üzere cephedeki çalışanlarının nasıl hayatta kalmak için mücadele ettiği ve çalışma koşullarıyla ilgili şikayetlerinin büyük ölçüde göz ardı edildiği hakkında. Apple'ın perakende çalışanları da COVID-19 nedeniyle mağaza kapanışları ve maske takmayla ilgili değişen politikalarla mücadele etmek zorunda kaldı. Ocak ayında şirket, hem kurumsal hem de perakende çalışanlarının işyerine girmeden önce bir COVID-19 destekleyici aşı yaptırmaları veya negatif bir COVID-19 testi göstermeleri gerektiğini dahili olarak duyurdu.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü