" itemprop="articleBody"> İLGİLİ HABERLER Sanatçılar, sahte ürünlerle savaşmak için köstebek patlatma oyunu oynuyor Kanada'daki aşı karşıtı görev protestoları, otomobil üreticilerinin üretimi kesmesine neden oluyor

The Wall Street Journal, COVID-19'a karşı aşılanan Amazon depo çalışanlarının artık iş yerinde yüz maskesi takmasına gerek olmadığını bildirdi. Şirket, Aralık ayındaki omikron dalgalanması sırasında en son yürürlüğe koyduğu maske gereksinimini geri alıyor. Geçen yıl, maske zorunluluğu Mayıs ve Ağustos ayları arasında ve yine Kasım ve Aralık aylarının büyük bölümünde, omikron varyantının yayılması bir değişikliğe yol açana kadar kaldırıldı.

Amazon, zorunlu kılmak yerine aşıları teşvik ediyor

Şirket ayrıca ücretli izin için kurallarını güncelledi. 18 Mart'a kadar koronavirüs aşısının her iki dozunu da almış olan depo çalışanları, virüse yakalanmaları durumunda COVID-19 ile ilgili ücretli izne hak kazanırken, aşılanmamış çalışanlar COVID-19 ile ilgili ücretli izinlerini kaybedecekler. Ocak ayında Amazon, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin (CDC) güncellenmiş önerilerine uygun olarak, virüs bulaşmış işçiler için gerekli karantina süresini yedi yerine beş güne indirdi.

Amazon tek teknoloji değil. şirket pandemi sırasında işyeri kurallarını ayarlayacak ve yeniden ayarlayacaktır. Meta Ocak ayında yaptığı açıklamada, 28 Mart'ta ofise döndüklerinde çalışanlar için destekleyici aşı gerektireceğini söyledi. Politika, Temmuz ayından itibaren Meta çalışanlarının aşılanmasını gerektiren önceki kılavuzu günceller.

Apple çalışanlarının, işyerlerine girmeden önce aşı ve destekleyici (uygunluktan sonraki dört hafta içinde) aldıklarını kanıtlamaları gerekmektedir. Aşı kanıtı ibraz edemeyenlerin işyerine girmeden önce negatif antijen testi göstermesi gerekir. Google ayrıca düzenli olarak ofiste çalışmak isteyen herkesin haftalık COVID-19 testi yaptırmasını şart koşuyor ve çalışanlarından aşı durumlarını açıklamalarını ve içeride cerrahi sınıf maskeler takmalarını istedi.

Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü