İLGİLİ HABERLER Meta's Quest 2 Super Bowl reklamı, emekli bir animatronik köpeği metaverse'e götürüyor Intel, yeni kripto çipinin enerji açısından verimli olacak şekilde tasarlandığını söylüyor

Alienware'in yakında çıkacak olan 34 inçlik oyun monitörü, Samsung'un yeni Quantum Dot OLED paneliyle gelen türünün ilk örneği ve Ars Technica'nın bir raporuna göre size makul bir 1.299 dolara mal olacak. Dell'in sahibi olduğu şirket, monitörü (AW3423DW) bu yıl CES'te tanıttı ve bu baharda piyasaya sürmeye başlayacak.

Alienware 34 QD-OLED Oyun Ekranının bu baharın başlarında 1.299 USD fiyatla satışa çıkacağını duyurmaktan heyecan duyuyoruz.

Ayrıca, Alienware Üç Modlu Kablosuz Oyun Kulaklığı (AW920H) de 199 ABD Doları karşılığında Bahar başında gelecek. pic.twitter.com/C4QoIGfjea

— ALIENWARE (@Alienware) 11 Şubat 2022

Fiyat tam olarak düşük olmasa da şu anda piyasada bulunan bazı standart OLED monitörlerden daha ucuz. Market. Örneğin, LG'nin 32 inçlik Ultrafine UHD OLED monitörü, oyun oynamak için tam olarak ideal olmasa da, size 3,999$'a mal olacak. Alienware'in 55 inçlik OLED oyun monitörü şu anda Amazon'da 2,719 ABD Doları ve ilk olarak 2019'da 3,999 ABD Doları fiyatla piyasaya sürüldü - boyut burada açıkça bir faktör, ancak yeni QD-OLED teknolojisini kullanan bir monitörün 2.000 ABD Dolarının çok altında olduğunu görmek yine de güzel işareti.

OLED ve QD-OLED arasındaki fark nedir?

QD-OLED ekranlar, uzun süredir LG Display tarafından üretilen geleneksel OLED panellerden üretilme biçimleriyle farklıdır. bir şekil.

Daha yeni OLED TV'lerde ayrıca, özellikle HDR içeriği için, parlaklığı artırma amaçlı dördüncü bir filtrelenmemiş / beyaz alt piksel bulunur.

QD-OLED, bu mavinin bir kısmını dönüştürmek için kuantum noktalarından mavi ışık yayarak bunu değiştirir. renk filtresine ihtiyaç duymadan kırmızı ve yeşile dönüştürür. (Mavi, en güçlü ışık enerjisine sahip olduğu için kullanılır.) Bu, daha fazla ışık enerjisi verimliliğine yol açar; Renk filtrelerine herhangi bir ışık kaybetmediğiniz için QD-OLED TV'ler, geçmiş nesil OLED'lere kıyasla parlaklık kazanımları sunmalıdır.

QD-OLED'in basitleştirilmiş bir dökümü. Görüntü: Samsung Ekran

Ayrıca, en yüksek parlaklık seviyelerinde bile doğru, canlı kuantum nokta rengi üretimini sürdürebilmeleri gerekirken, WRGB OLED, o kadar ileri itildiğinde bazen bir miktar desatürasyon sergileyebilir. OLED'in zaten mükemmel olan görüş açılarının, renk filtresi olmadan daha fazla difüzyon meydana geldiğinden, aşırı açılarda QD-OLED'de daha da iyi olduğu iddia ediliyor.

Yanma olasılığı yok. QD-OLED tarafından ortadan kaldırıldı, ancak umut, pikseller çok fazla çalışmadığından, bu panellerin mevcut OLED TV'lerden daha uzun bir genel kullanım ömrü sergileyebilmesidir.

Karışıma Quantum Dot teknolojisi eklemek, daha canlı renklerle daha yüksek parlaklık seviyeleri sağlar - monitör, DCI-P3 renk alanının yüzde 99,3'ünü talep etmelidir. Ayrıca 3440 x 1400 çözünürlüğe, 175Hz yenileme hızına ve maksimum 1.000 nit ile 250 nit parlaklığa sahiptir. Ayrıca 0,1 ms'lik hızlı bir yanıt hızı ve Nvidia'nın G-Sync Ultimate teknolojisi için destek bekleyebilirsiniz.

Bu Alienware monitördeki 1,299 ABD doları fiyat etiketi, diğer monitörler için bekleyebileceğimiz türden fiyatlandırma konusunda bize bir ipucu veriyor. Samsung'un QD-OLED teknolojisini kullanan ürünler. Sony'nin ilk QD-OLED 4K TV'yi bu yıl içinde piyasaya sürmesi bekleniyor ve bunun maliyetini öğrenmek ilginç olacak.

. Boğaziçi Gündem

İçerik Editörü