" itemprop="articleBody">

ABD Telif Hakkı Bürosu, arabalar ve tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere dijital cihazları onarmak için yasal bir kalkan oluşturuyor. Bu sabah ofis, yazılım kopya korumasını kırmayı engelleyen Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası'nın 1201. Bölümüne yeni muafiyetler sundu. Ortaya çıkan kurallar, "onarım hakkı" sorunlarıyla ilgili yenilenen hükümet baskısını yansıtan, cihaz onarımına ilişkin yenilenmiş bir bölümü içeriyor.

Telif Hakları Kaydı, her üç yılda bir Bölüm 1201'in "geçersiz atlatmayı önleme" muafiyetlerini öneriyor. cep telefonlarının kilidini açmaktan, sınıfta kullanım için DVD kliplerini kopyalamaya kadar her şey için yasal koruma sağlamıştır. Bu ve diğer bazı muafiyetlerin yenilenmesine ek olarak, bu son kural koyma, Electronic Frontier Foundation, iFixit ve diğer kuruluşlardan onarımla ilgili teklifleri benimser. Kongre Kütüphanecisi, tavsiyeleri yarın yürürlüğe girecek olan son bir kuralda kabul etti.

Muafiyetler, çalışmak için yazılıma dayanan tüm tüketici cihazlarının yanı sıra çalışmak için yazılıma dayanan tüm tüketici cihazları için kapsamlı korumalarla birlikte ayrıntılı bir tamir edilebilir cihaz listesinin yerini alıyor. tüketici odaklı olmayan kara ve deniz araçları ve tıbbi cihazlar. Kural koyma, muafiyeti tüketici olmayan tüm cihazları kapsayacak şekilde yeniden yazmaz ve tüm "değişiklikleri", yalnızca "tanı, bakım ve onarımı" kapsamaz. Özellikle video oyun konsolları için onarım, yalnızca cihazın optik sürücülerinin onarımını kapsar ve daha sonra atlatılan teknolojik koruma önlemlerinin yeniden etkinleştirilmesini gerektirir.

Onarım kuruluşları yıllardır muafiyetleri zorluyor

"Dilekçe sahipleri iyi bir iş çıkardılar Farklı cihaz türleri arasında benzerlikler var” dedi.

"Bu muafiyetin faydalı olacağını ve bu tür faaliyetleri kolaylaştırmaya yardımcı olacağını düşünüyoruz."

Diğer kurumların yanı sıra eyalet ve federal yasa koyucular, masadaki politikaları onarma konusunda kendi haklarına sahiptir. Örneğin Federal Ticaret Komisyonu, bağımsız tamir atölyelerini kapatan ticari uygulamalarla mücadele sözü verdi. Bu telif hakkı kuralı oluşturma, bu uygulamaları ele almaz, ancak teknisyenler ve tüketiciler üzerinde asılı duran yasal bir tehdidin kaldırılmasına yardımcı olur.

Genişletmeyi onarma hakkı, diğer birçok değişikliğin yanında yer alır. Telif Hakkı Bürosu, örneğin, film ve TV şovlarının kliplerinin çoğaltılması için bir muafiyetin genişletilmesine yönelik bazı talepleri reddetti, ancak eğitim amaçlı kullanım için bunu yapabilen kişi kategorilerini, öğretim üyelerinin ötesinde eğitim personelini de kapsayacak şekilde tamamladı.

Kural, engelli kişiler için videoyu erişilebilir biçimlere dönüştürmeye yönelik muafiyetleri genişleterek, eğitimcilerin, makul bir şekilde ihtiyaç duyulacağını düşündükleri sürece, erişilebilir bir sürüm talep etmeden önce eğitimcilerin altyazıları veya sesli açıklamaları eklemesine izin verir. Engelli video oyunu oyuncuları, muafiyetler istenen bazı daha geniş erişilebilirlik korumalarını eklemese de, bilgisayarlarda standart olmayan giriş cihazlarını kullanmalarını engelleyen sistemleri de atlatabilir.

Telif Hakkı Ofisi ayrıca erişilebilirlik ve tıbbi veriler için muafiyetleri de güncelledi

Bu arada, arşiv kitaplıkları, başka bir yerde yeni bir kopya bulamazlarsa, bozulan disk tabanlı medyanın kopyalarını oluşturabilmelidir.

Ayrıca, Apple TV gibi video akışı cihazları ve yönlendiriciler ve diğer ağ donanımları için korsan medyaya erişmek için yapılmadığı sürece jailbreak yapan istisnalar da sağlar.

Bölüm 1201 tartışmalı olmaya devam ediyor (ve bazı eleştirmenler iddia ediyor). , anayasaya aykırı) DMCA'nın parçası. Telif hakkıyla korunan medyayı koruyan dijital haklar yönetimi yazılımının bozulmasını önlemeyi amaçlamaktadır, ancak yazılım temel tüketici cihazlarının giderek daha önemli bir parçası haline geldiğinden, korsanlıkla ilgili olmayan sayısız faaliyete yasal bir gölge düşürmektedir. Yenileme döngüsü aynı zamanda eğitimcilerin, güvenlik araştırmacılarının, onarım teknisyenlerinin ve diğerlerinin birkaç yıl içinde bu süreçten tekrar geçeceği anlamına geliyor - ancak şimdilik bazı hoş değişiklikler gördüler.

.