AK Parti İstanbul Milletvekili Bülent Turan, AK Parti İstanbul İl Teşkilatının organize ettiği bayramlaşma programı sonrası Boğaziçi Gündem Gazetesine konuştu. Turan, Kurban Bayramı, Demokratikleşme Paketi ve seçim sürecini Boğaziçi Gündem Kurucularından İlhan Çabukol’a değerlendirdi.

İlhan Çabukol’un sorularına Bülent Turan’ın verdiği cevapları aşağıda siz değerli okurlarımıza sunuyoruz.
RAMAZANIN İÇ DÜNYAMIZLA, KURBANIN ETRAFIMIZLA ÇOK CİDDİ BİR ANLAMI VARDIR.

- Coşkulu bir bayramlaşma sonunda duygularınızı öğrenebilir miyiz?

-Çok güzel bir bayramlaşma oldu. AK Partinin yürüyüşünde bayramların milletimizle daha fazla buluşma açısından ayrı bir anlamı var. Bayramlar bizim için çok kıymetli. Biliyorsunuz Ramazan bayramı insanın nefsi ile ilgili terbiyenin adıdır. Kurban bayramı ise etrafı ile ilgili konu komşusu akrabası çevresi ile ilgili olan imtihanının adıdır. Kurban bayramı, Hz. Âdem’den Hz. İbrahim’den bu yana devam eden bir emrin gereğidir. Biz kurban bayramını tanıdıklarımızla, akrabalarımızla, komşularımızla geçirdiğimizden etimizi, ekmeğimizi paylaşırız. O yüzden çevremize bakmamızın adıdır kurban bayramı. Ramazanın iç dünyamızla, Kurbanın etrafımızla çok ciddi bir anlamı vardır.

DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ TÜRKİYE’MİZE FARKLI BİR ANLAM KATMIŞTIR

-Demokratikleşme paketi toplumun hemen hemen her kesimi tarafından kabul gördü. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

-Bu sene Kurban bayramına daha keyifli onurlu ve heyecanlı giriyoruz. Kısa süre önce gündeme gelen demokratikleşme paketi Türkiye’mize farklı bir anlam katmıştır. Bizler siyasetin şekillenmesini on yıldan beri söylerken, zaman zaman yorulduk mu? Durduk mu? diyenler oldu. Ama her dönem kendimizi tazelediğimizi gördük. Bu son paketle birlikte bu heyecanı tekrar diriltilmiştir. Türkiye’de yetmiş altı milyonun kardeş olduğunu, her türlü sosyal sınıfın masaya yatırıldığını, kamudaki başörtü meselesinden, tek partili yılların kötü hatıralarına kadar her türlü sosyal sorunlardan, bütün temel konuların masaya yatırıldığından bu kurban bayramına daha keyifli girdik. Bundan sonraki kurban bayramlarımız bundan daha iyi olacak.

ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE BELEDİYE BAŞKANLARIMIZI, MECLİS ÜYELERİMİZİ BELİRLEYİP YÜRÜYÜŞÜMÜZE DEVAM EDECEĞİZ

-Yerel seçimler yaklaşıyor. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

-Seçimlerin süreci başladı. Koltuklar bu gün var yarın yok. Hiç kimse hiç kimsenin koltuğu makamı için, belediye başkanlığı için, milletvekilliği için kavga etmiyor. Bu gün ailelerimizi bırakarak binlerce parti mensubumuz buraya bayramlaşmaya geldik. Neden? Birisinin belediye başkanı olması için değil. Bu davanın daha ileriye gitmesi, ülkemizin ve milletimizin refahı ve daha ileriye gitmesi için yaptık. Önümüzdeki günlerde belediye başkanlarımızı meclis üyelerimizi belirleyip bu konuyu kapatıp yürüyüşümüze devam edeceğiz. Onun olması, bunun olması yerine AK Partinin genel olarak milleti ile birlikte yürüyüşüne yürüyüş katsın, anlamına anlam katsın, heyecanına heyecan katsın diye süreci yönetiyoruz. Genel merkezimizin prensipleri ile birlikte bir ay içerisinde süreci noktalaması ile tekrar araziye ineceğiz.

- Sayın Turan sorularımıza verdiğiniz samimi cevaplar için teşekkür ederiz.

- Bende sizlere teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.