Geleneksel yaz spor okullarıyla birçok branşta çocuklara ve gençlere eğitim veren ayrıca Kefken Yaz Spor Kampı’nda yüzmeyi geliştirmelerini sağlayan Beyoğlu Belediyesi artık binlerce öğrenciye yıl boyunca yüzme öğretecek. Bu konuda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’la sizin için bir söyleşi gerçekleştirdik.

-Her yaz spor okullarınızda ücretsiz yüzme eğitimi de veriyordunuz. Şimdi bunu tüm yıla yayıyorsunuz? Niçin?

Biliyorsunuz Beyoğlu, üç tarafı denizle çevrili olan ilçemiz. Tarih boyunca denizciliğin merkezi olmuş ve birçok deniz komutanı yetiştirmiş bir şehir. Bu birikimi, bu geleneği günümüzde de sürdürmek ve ilk aşamada yüzme sporunu çocuklarımıza, gençlerimize sevdirmek istiyoruz. Bunun için de öncelikle hedefimiz Beyoğlu’nda yüzme bilmeyen kimsenin kalmaması… Bu amaçla İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. ile bir anlaşma imzalayarak onlara ait olan Şişhane’deki “Beyoğlu Yüzme Havuzu”nun yıl boyu bize tahsis edilmesini sağladık. Burada ilköğretim öğrencilerimize yüzme öğretecek, bilenlerin de daha geliştirmelerini sağlayacağız.

OKULLARI HAVUZDA AÇACAĞIZ

-“Beyoğlu’nda yüzme bilmeyen kalmasın” diyorsunuz. Peki bunu nasıl sağlayacaksınız? Her aile çocuğunu kursa getirip götürmez ki…

Haklısınız. Bunu çözmek için “taşımalı eğitim” yapacağız. Çocuklarımızı okullarından servislerimizle alıp yine servislerimizle okullarına bırakacağız. Eğitimimiz okullar açılınca başlayıp yıl boyunca sürecek. Bu eğitim-öğretim yılı için 28 Ekim 2013-15 Haziran 2014 tarihleri arasında yapılacak. Yani bu yıl okulları adeta havuzda açacağız.

TAMAMEN ÜCRETSİZ

-Herhangi bir ücret talep edilecek mi?

Kesinlikle hayır. Zaten bizim tüm kurslarımız ücretsiz. Burada da yüzme eğitimi, taşıma ve çanta, tişört, havlu, bone, terlik gibi tüm malzemeler ücretsiz olacak. Kısacası “havuz, malzeme ve ulaşım bizden, öğrenmek sizden…” diyoruz. “Haydi yüzme öğrenmeye, ailemizin yüzünü güldürmeye…” diye de ekliyoruz.

-Bu konuda ailelere bir mesajınız var mI?

Tabii ki var. Çünkü en büyük görev onlara düşüyor. Zaten hangi anne-baba çocuklarının yüzme öğrenmesini istemez. Üstelik burada öğrendikleriyle hem hayatlarını kurtarabilecekler, hem fiziksel ve ruhsal yönden gelişecekler, hem de geniş bir sosyal çevre edinecekler. Bu kampanya çerçevesinde okullara dağıtacağımız başvuru formlarını iyice incelemeleri ve doldurup sağlık raporunu onaylattıktan sonra imzalayıp yine okullara teslim etmeleri gerekiyor. Bu konuda büyük tecrübe sahibi olan belediyemize ve kurs öğretmenlerimize lütfen güvensinler ve çocuklarını yüzme öğrenmeleri veya daha da geliştirmeleri için bize emanet etsinler. Zira Beyoğlu’nda yüzmek artık çok kolay!