TBMM’nin çiçeği burnunda milletvekillerinden Ahmet Baha Öğütken, Meclis’te önemli çalışmalara imza atması, seçim bölgesinde seçmenleri, hemşerileri ve sivil toplum kuruluşları ile kurduğu yakın ilişki, İstanbul ve Marmara Bölgesi’ni karış karış dolaşması, aktif siyasetin tüm gereklerini yerine getirerek sosyal medyayı çok iyi kullanması ile tüm dikkatleri üzerine çekiyor.

Boğaziçi Gündem Gazetesi Yazı İşleri Müdürü İlhan Çabukol, kısa sürede elde ettiği başarının arkasındaki gerçekleri, ülke gündemine ait konuları ve yaklaşan yerel seçimleri AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Koordinatörü, İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken’e sordu. Öğütken’in Çabukol’a verdiği cevapları siz değerli okurlarımıza aşağıda sunuyoruz.



-“Marmara Bölgesi Türkiye’nin yarısına yakın oy potansiyelinin bulunduğu bir bölge…”

Boğaziçi Gündem: Sayın Öğütken, kısa bir süre önce AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Marmara Bölge Koordinatörü olarak görevlendirdiniz. Öncelikle bu konuda neler söylemek istersiniz? Ahmet Baha Öğütken: Yeni görevimizin vatanımıza, teşkilatımıza hem de bizlere hayırlı olmasını diliyorum. Milletvekili seçildikten sonra Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği, arkasından Mehmet Müezzinoğlu’nun bakan olması nedeniyle boşalan yerine Genel Merkezimiz, Genel Başkanımız uygun görmüş bu görevleri üstlendik Allah mahcup etmeden bu yeni görevi de yapmayı nasip etsin. İnancım odur ki gecemizi gündüzümüze katarak bu güne kadar üstlendiğimiz ve yaptığımız işler gibi bu görevi de yapmaya çalışacağım. Önümüzde yerel seçimler var, teşkilatımızın hazırlanması lazım. Yoğun bir dönemde bu görevi üstlendim. Marmara Bölgesi yani Birinci Bölge Koordinatörlüğü son derece önemli bir görev. Türkiye’nin yarısına yakın oy potansiyelinin bulunduğu bir bölge. Bununda yükünün ağır olduğunu gayet net olarak biliyorum. Ama elimizden geldiğince teşkilatımızla ve tüm arkadaşlarımla samimi bir şekilde çalışarak başarıyı kucaklayacağımıza inanıyorum.



Boğaziçi Gündem: Yerel seçimler yaklaştı. Bölgeye yönelik ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz? Ahmet Baha Öğütken: Göreve geldikten sonra ilk yaptığımız seksen bir ilimizin teşkilat başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları Teşkilat Başkanları ile Genel Merkez’imizde Genel Başkan Yardımcımız Ekrem Erdem’in nezaretinde iki günlük bir çalışma yaptık. Çalışmalarımıza bölgemizde devam ederek ilkini Bursa da İl Teşkilatımızla birlikte yaptık. Milletvekilliği görevimin dışında hafta sonlarında Marmara Bölgesi’ndeki illerde teşkilatlarımız ile çalışma programlarımız oluyor. Bu çalışmaların oy oranlarımıza önemli oranda katkısı olacağına inanıyorum. Benim isteğim ve önem verdiğim bire bir görüşme. Mahalle başkanları, hatta sandık başkanları ile göz göze bire bir görüşme için çalışmalar yapıyoruz.

-“Hemşerilerim beni her zaman desteklediler. Kendilerine teşekkür ediyorum…”

Boğaziçi Gündem: İstanbul’da hemşerileriniz tarafından da oldukça sevilen bir vekilsiniz. İstanbul dışında hemşerileriniz ile ilişkileriniz nasıl? Ahmet Baha Öğütken: Bendetüm vatandaşlarımız gibi hemşerilerimi çok seviyorum. Sivil toplum kuruluşları ile görüşmelerimiz çerçevesinde Bursa da yoğun olarak bulunan ve yaşayan Giresunlu ve Şebinkarahisarlı hemşerilerimizin oralarda kurmuş oldukları Dernek ve Vakıflarını ziyaret ettik. Onlarda bize yakın ilgi gösterdiler, kendileri ile oldukça samimi ve yakın ilişkiler kurduk. Hemşerilerim hangi görevde olursam olayım, beni sadece seçim zamanlarında değil her zaman desteklediler. Kendilerine buradan teşekkürlerimi sunuyorum.



-“Kırklareli’ye ilk gittiğinizde Sosyalist anlayışla yönetilen bir şehre gittiğinizi zannediyorsunuz…”

Boğaziçi Gündem: Görev bölgenizdeki iller arasında en çok önem verdiğiniz ve sizi en çok etkileyen il hangisi? Ahmet Baha Öğütken: Kırklareli’ni ben çok önemsiyorum. Çünkü oraya gittiğimde gördüğüm resim beni çok etkiledi ve üzdü. İstanbul, Ankara, Bursa’dan sonra Kırklareli’ne gidip orayı gördüğünüzde farklı bir yere gittiğinizi düşünüyorsunuz ve bu manzarayı görmek son derece üzücü. İlk görüntü sosyalist bir anlayışla yönetilen bir şehre gittiğinizi zannediyorsunuz. Hizmet yapılmamış, kaldırımlar yollar yapılmamış, binalar kötü. Bunları görünce gerçekten çok üzüldüm. Kırklareli’nin hizmete ihtiyacı var. İnşallah yapacağımız çalışmalar ile Kırklareli’ne AK Partili bir belediye getirerek, Kırklareli’nde yaşayan vatandaşlarımızın da yerel hizmet almasını sağlayacağız.

Boğaziçi Gündem: Marmara Bölgesinde belediye başkanları düzeyinde ve diğer kademelerde partinize katılımlar oldu. Nasıl değerlendiriyorsunuz? Ahmet Baha Öğütken: Marmara Bölgesi çalışmalarımızın devamında Yalova belediye Başkanımız ve meclis üyelerinin AK Partiye katılmaları doğru yerde olduğumuzu teyit ediyor. Burada yapılan katılımlar doğruyu görüp doğru olan yerde buluşmaktır. Partimize katılan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum.



“Şu anda AK Parti teşkilatları gibi çalışan başka bir parti teşkilatı yok…”

Boğaziçi Gündem: Bölgenizdeki parti teşkilatınıza yönelik çalışmalarınızı nasıl planlıyorsunuz? Onlara neler tavsiye ediyorsunuz? Ahmet Baha Öğütken: İlçe başkanlığından gelen bir siyasetçi olduğum için ilçe başkanları, teşkilat başkanlarına özel ilgim oluyor. Onlarla toplantılar yaparak bazı teknik konuları paylaşıp ev ve esnaf ziyaretlerini mutlaka yapmalarını tavsiye ediyorum. AK Partili olmak kolay değil. AK Parti teşkilatlarında çalışmak kolay değil. Yorulacağız ama sonunda meyvelerini alacağız Seçimlerin sonucunda yorgunluğumuz geçiyor, ama ertesi gün yine çalışmalarımıza kaldığımız yerden yeniden başlıyoruz. Her seçim sonucunda bize soruyorlar seçimlere nasıl hazırlanıyorsunuz diye. Biz hiç bir zaman seçimlere hazırlanmayı bırakmıyoruz. Biz sürekli aynı tempoda çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bazıları on beş günde bir bazıları ayda bir bazıları iki ayda bir toplanıyorlar ilçelerinde ama biz her hafta toplanıyoruz. Her hafta, mahalle teşkilatları, ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları hepsi aynı şekilde çalışıyorlar. Bu çalışmalar yapılan başarılı çalışmaları beraberinde getiriyor. Şu anda AK Parti teşkilatları gibi çalışan diri başka bir parti teşkilatı yok. Hangisini anlatırlarsa anlatsınlar, biz hepsini görüyoruz. AK Parti teşkilatları gibi gecesini gündüzüne katarak halkı için, fakiri için, ihtiyaç sahibi için çalışan koşturan başka bir teşkilat yok. Ben hastanelere, okullara gidiyorum bütün sosyal alanlara gidiyor ve görüyorum. AK Parti teşkilatı mensupları buralarda koşturuyor. Bu koşuşturmaların karşılığında bir şey beklemiyorlar. Tamamen gönülden ve Allah rızası ile yapılan çalışmalar. Allah rızası olmasa bu başarılar elde edilemez. İnsanlar bu çalışma sonunda ne bekliyorsunuz diye soruyorlar. Biz bunun karşılığında sadece dua bekliyoruz. Bizim kapımızı çalan herkese kapımız zaten açık. Yardım bekleyen herkesin yanında olmaya söz verdiğimiz için buradayız. Tabii ki bizimde kapasitemiz belli, imkânımız ölçüsünde bunları yapacağız. İyi niyetle samimiyetle hoşgörüyle vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz.



-“Elde edeceğimiz başarı ülkemizin başarısı olacak…”

Boğaziçi Gündem: Marmara Bölge Koordinatörü olarak, yaptığınız çalışmalar sonunda beklentiniz nedir? Ahmet Baha Öğütken: Gerçekleştirdiğim ve hedeflediğim çalışmalar ile oy oranlarında artmalar bekliyorum. Gerek başbakanımızın gerekse bakanlarımızın ve belediye başkanlarımızın yaptıkları çalışmalar ile marka şehirler ve şehircilik çalışmalarının oy oranlarına katkısı olacağını düşünüyorum. Burada vatandaşlarımızın yeni maceralar aramak yerine başarının yanında yer alacağına inanıyorum. Bu hepimizin başarısı, Ülkemizin başarısı olacak. Yeni nesillere Avrupa da gördüğümüz şehirlerden faklı daha güzel şehirler, sosyal imkânları daha çok olan şehirler bırakmak istiyoruz.

-“Vatandaşımızı sıkıntıya sokacak işlerin yanında olmadık…

Boğaziçi Gündem: Son olarak okuyucularımıza neler söylemek istersiniz? Ahmet Baha Öğütken: Ulaşımda, eğitimde, sağlıkta, ekonomide, enerji, adalet ve tarımda anlatılacak binlerce sayılamayacak kadar projeleri tamamlayan iktidarımız dev projeler yaparak halkımızın hizmetine sundu. Ülkemiz düzgün bir yolda hızla ilerlerken benimde bu işlerin içinde bir fiil çalışan ve ekonomiden anlayan birisi olarak çalışmaların altında imzamın olduğu için sevindiğimi bu sevincimi vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum. Bu güne kadar vatandaşımızı sıkıntıya sokacak işlerin değil, vatandaşımızın yanında, işçimizin, işverenimizin tüm halkımızın yanında olacak onların haklarını koruyan bir hükümet ve belediyeler olduk. Onlar bizleri destekleyerek seçtiler, vatandaşımızın sıkıntıda olması bizleri mutlu etmez. Halkımızın verdiği yetki ile onlara hizmet etmeye devam ediyoruz. Boğaziçi Gündem: Sayın Öğütken verdiğiniz bilgiler için size teşekkür ederiz. Ahmet Baha Öğütken: Bende size teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.