Bugün federal mahkemede bir yargıç, Bloomberg'den gelen bir rapora göre, California eyaletinin Activision Blizzard ile EEOC arasındaki 18 milyon dolarlık anlaşmaya müdahale etme girişimini reddedeceğini söyledi.

İnkar bunu engelliyor. Kaliforniya Adil İstihdam ve Konut Departmanı, 18 milyon dolarlık bir uzlaşma fonunun oluşturulmasına eşlik eden rıza kararnamesine karşı çıkmak için EEOC'nin Activision Blizzard'a karşı açtığı davaya katılmaktan vazgeçti. DFEH, rıza kararnamesinin eyaletin Activision Blizzard aleyhindeki davasına zarar vereceğini belirterek, kararnamenin diğer olumsuz sonuçların yanı sıra potansiyel olarak devletin davası için gerekli kanıtların yok edilmesine veya şirketi devletten serbest bırakmasına izin verebileceğini öne sürerek itirazda bulundu. iddialar.

EEOC ve DFEH, Activision Blizzard'a karşı ilgili davaları konusunda anlaşmazlığa düştüler. Ekim ayında Activision Blizzard, eyalet davasına dahil olan bazı avukatların çıkar çatışması kurallarına göre diskalifiye edilmesi gerektiğini iddia ederek DFEH davasına karşı bir erteleme davası açtı. Activision Blizzard, EEOC'nin bu çıkar çatışması bilgisini dikkatine sunmasının ardından, özellikle DFEH'nin EEOC'nin rıza kararnamesine ve çözümüne itiraz etmesinden sonra bu durdurma başvurusunda bulundu. Bloomberg'in raporunda, yargıç iki kamu dairesi arasındaki bu tartışmayı "yakışıksız" olarak nitelendirerek gündeme getirdi.

DFEH, rıza kararnamesinin eyaletin Activision Blizzard'a karşı açtığı davaya zarar vereceğini belirterek itirazı Ekim ayında yaptı

DFEH'nin rıza kararnamesine itiraz etmesine izin verilmeyecek olsa da, bu, hakimin 18 milyon dolarlık fiyat etiketinin kalmasına izin vereceği anlamına gelmiyor. Geçen hafta düzenlediği basın toplantısında, Activision Blizzard'ın kurbanlarından biri adına ünlü avukat Lisa Bloom, anlaşmanın "ne yazık ki yetersiz" olduğunu söyledi ve en az 100 milyon dolarlık bir fon artışı istedi.

EEOC ve Activision Blizzard, Ocak ayında mahkemeye rıza kararına ilişkin açıklamalar sunacak. Kaliforniya eyaleti yorum gönderme fırsatına sahip olacak ve kısa süre sonra kararnameyle ilgili resmi bir karar verilecek.