The Washington Post tarafından elde edilen ve tercüme edilen PowerPoint sunumlarına göre, Huawei, Çin'in Sincan bölgesindeki gözetim sistemlerinin yanı sıra çalışma ve yeniden eğitim kampları için teknoloji inşa etmede yer aldı. Rapor, teknoloji devinin çalışmalarının bölgedeki etnik azınlıklara yönelik zulme karışmasının bazı yollarını gösteriyor.

Washington Post, PowerPoint'leri kaldırılmadan önce halka açık bir Huawei sitesinden aldığını söylüyor. . Rapora göre, slaytlar Huawei'nin diğer şirketlerle çeşitli sistemler oluşturma konusundaki katılımıyla ilgili ayrıntıları içeriyor ve 2014'ten 2020'ye kadar herhangi bir yere dayanan meta verilere sahipti (telif hakkı tarihleri ​​2016'dan 2018'e kadar listeleniyor).

Huawei'nin akıllı hapishanedeki bazı çalışmalarını anlatan tercüme edilmiş slayt Resim: The Washington Post

Slaytlardan biri, üretim ve yeniden eğitim verimliliğinin analizi için işgücüne atıfta bulunarak, Huawei'nin ürünlerinin "birleşik akıllı hapishane platformunun temeli" olduğundan bahsediyor. The Post'a göre, Huawei'nin teknolojisinin kullanıldığını söylediği bazı hapishaneler, büyük ölçüde Uygur Müslümanlarının yaşadığı bir bölge olan Sincan'da. Çin hükümeti, Uygurlara karşı birçok insan hakları ihlali yapmak, onları gözaltı ve yeniden eğitim kamplarına koymak ve zorla çalıştırma için kullanmakla suçlanıyor. (Birçok teknoloji şirketi bu emeğin kullanımıyla bağlantılıdır.)

The Washington Post tarafından tercüme edilen başka bir slayt, Sincan'da kullanılan bir gözetim sistemini detaylandırıyor. Bölgenin başkenti Urumqi'deki asayiş güçlerinin bir kaçağı yakalamak için yüz tanıma sistemini nasıl kullandığını anlatıyor. 2020'de, video gözetim araştırmacıları tarafından hazırlanan bir rapor, Huawei'nin birini Uygur olarak tanımlaması durumunda uyarı gönderebilecek bir yüz tanıma sistemi üzerindeki çalışmasını ayrıntılı olarak anlattı. The Washington Post'a göre, Huawei'nin gözetleme sistemleri konusundaki çalışmaları için yapılan sunumlarda Uygurlardan bahsedilmiyor ve şirket, Xinjiang'a doğrudan teknoloji tedarik etmeyi reddetti.

The Post tarafından çevrilen diğer slaytlar elektronik gözetim sistemlerini tanımladı. Resim: The Washington Post

Post'un raporundaki diğer slaytlar, insanları ses izlerine göre tanımlamak için kullanılan teknolojiyi, gözetleme görüntülerine göre insanların konumunu takip etmek için sistemleri ve iş yerinde çalışanları izlemek için teknolojiyi detaylandırıyor.

Birçok şirket, Çin hükümetinin Sincan bölgesindeki azınlık grupları üzerinde gözetim yürütmesine yardım ettiği iddiasıyla ABD hükümetinin Varlık Listesine (ABD şirketlerinin kendileriyle nasıl iş yapabileceğini kısıtlar) yerleştirildi. Önemli bir örnek DJI'dir, ancak dikkat büyük ölçüde eski Başkan Trump'ın Çin ile olan ticaret savaşından kaynaklanmış olsa da, çok azı ABD hükümetinden Huawei kadar ilgi gördü. Şubat 2020'de ABD hükümeti, telekomünikasyon şirketlerinin paralarını Huawei'nin rakipleriyle harcamasını önerdi ve şirketi, ekipmanlarına arka kapı eklemekle suçladı.