Oyun geliştiricisi Peter Molyneux, çığır açan "tanrı oyunları" Populous and Black And White, klasik rol yapma dizisi Fable ve insanlardan kendilerini tanrı yapabilecek gizemli bir küpü tıklamalarını isteyen kaotik bir kitle fonlaması kampanyasıyla tanınır. sekiz yıldır Steam Erken Erişim'de olan bir oyunun içinde. Bu hafta sonu itibariyle, listeye bir öğe daha ekleyebilirsiniz: NFT oyun geliştiricisi.

Cumartesi günü Las Vegas'ta Molyneux, kripto para oyun platformu Gala Games ile bir ortaklık duyurdu. Gala ve Molyneux'un geliştirme şirketi 22Cans, Molyneux'un ilk olarak 2019'da duyurduğu bir yönetim oyunu olan Legacy'yi başlatmak için birlikte çalışacak. Bir blog gönderisinde açıklandığı gibi, Legacy, LegacyCoin (Ethereum blok zincirinde) adlı yeni bir dijital para birimini dahil edecek ve oyuncular "Land" olarak adlandırılan, takas edilemeyen bir jeton veya NFT satın alarak oyun oynayabilirsiniz. Katıldıklarında, oyunda bir iş kurabilir, bu işin etrafında bir kasaba kurabilir ve LegacyCoin fonlarını artırmak için diğer oyuncularla rekabet edebilir veya işbirliği yapabilirler. Daha iyi bilinen Axie Infinity ile aynı geniş "kazanmak için oyna" türünde oturması gerekiyordu, ancak Molyneux'un bilindiği türden ahlaki seçimler ve yönetim sistemleri ile.

Molyneux muhtemelen en başarılı olanıdır. Ubisoft gibi yayıncılar kozmetik ürünler için NFT satışları başlatmış olsa da, geliştirici kripto oyunlarına ciddi bir giriş yapacak.

İnce ayarlı fantezi dünyalarıyla tanınan bir geliştiricinin, kendi değerlerini, insanların gerçek parayla veya muhtemelen tam zamanlı bir gerçek dünya işi olarak oynayacağı bir oyuna nasıl uygulayacağını merak ediyordum. Açıklama, iş simülasyonu ve şehir yönetiminin karmaşık bir birleşimini vaat ediyor gibi göründüğü için oyunun ne hakkında olduğunu merak ediyordum. Ve hepsinden öte, bir blockchain'in deneyime gerçekte ne eklediğini merak ettim. Cevaplar merak uyandırıcıydı - her zaman aydınlatıcı olmasa da. 22 Kutu

Röportaj özetlendi ve netlik için düzenlendi.

I bir fragman izledim ve oyunun bölümlerini anladığımdan emin olmak istedim. Görünüşe göre bir şehir inşa etme bileşeni var, bir de işinizin olduğu bir bölüm var ve bunun için bir şeyler yapmaya çalışıyorsunuz. Ve sonra bunları diğer oyunculara karşı müzayedelerde veya yarışmalarda satıyorsunuz.

Az önce benim için tüm işi yaptınız! Legacy'yi ilk düşündüğümde, herkesin kendini yaratıcı hissetmesini sağlayan bir oyun yapmak harika olmaz mıydı diye düşündüm. Ama yaratıcılıkla ilgili her zaman bulduğum sorun şu ki, konu çizim yapmak, resim yapmak, şarkı söylemek, müzik yazmak, bahçe işleri ya da hemen hemen her şey olduğunda tamamen beceriksiz olmam.

İşte burada şehir inşası devreye giriyor, çünkü sizin ve işletmenizin satacağı tüm ürünleri tasarlamaktan siz sorumlusunuz. Bu tasarım ürünlerinin ihtiyaç duyduğu tüm malları almaktan siz sorumlusunuz ve sizinle diğer oyuncular arasında devam eden tasarım yarışmalarını kazanmaktan siz sorumlusunuz.

Ama gerçekten, sanmıyorum. bu yeterli. Biliyorsunuz, sadece bir şehir kurucuya sahip olmak yeterli değil. Herhangi bir ürünü tasarlayabileceğiniz, şehir kurucunuzun kullanacağı herhangi bir binayı tasarlayabileceğiniz bu harika tasarım masasına sahip olmak yeterli değil. Bizim de ihtiyacımız olan fantastik bir anlatı. Tüm bunlar sayesinde, şehrinizde yaptığınız işe, daha büyük ekosistemde olup bitenlere ve işletmenizin yaşadığı trajedilere veya başarılara göre kendini uyarlayan bu harika anlatı hikayesi var.

Legacy'de bir öğe oluşturma tablosu.Sizi diğer oyuncularla karşı karşıya getiren bu olaylara sahibiz ve şimdiye kadar dahil olduğum en gelişmiş simülasyona sahibiz. Ahlaki seçimler vardır ve anlatı hikayesi gerçekten bu ahlaki seçimleri seçer.

Yani biliyorsunuz, ne tür bir iş yürüteceksiniz? Gerçekten iyi bir patron mu olacaksın yoksa çevre için mi endişeleneceksin? İşçilerin için endişelenecek misin? Bu iyi, bunu kesinlikle yap. Ama işçileri zorlayacak ve belki de onlara boş zaman vermeyecek, kirliliği gerçekten umursamayan kötü piç kadar para mı kazanacaksınız? Elimizde, blok zinciri oyunlarında bunların hepsini kapsayan bir oyun var. Ve benim için, bilirsiniz, bence blockchain oyunlarının ihtiyacı olan bu tür büyük adımlar.

Blockchain ne yapar ve LegacyCoin, bahsettiğiniz türden anlatı ve ahlaki seçimler için ne yapar? hakkında ve yakalamak istediğiniz yaratıcılık duygusu nedir?

Öncelikle bahsetmeniz gereken şey, diğer oyunculara karşı rekabet ettiğiniz ve diğer oyuncular blockchain kullandığı için her şeyi kullandıklarıdır. Bu blok zincirin bize sağladığı, bu oyuncuları gerçekten ilginç bir şekilde karşılaştırmamızı sağlıyor.

Bilirsiniz, tasarladığınız her bina, tasarladığınız her ürün, sahip olduğunuz her işçi. Bu inanılmaz simülasyona, oyunun içinden ördüğümüz bu inanılmaz anlatıya sahibiz. Ahlaki seçimlerimiz var ve birbirimizle rekabet halindeyiz, hepsi bu tamamen yeni dünyada, tabii ki tam olarak blok zincirinin neyle ilgili olduğu.

Tarif ettiğiniz her şeyi normal bir oyun veritabanıyla yapabilirsiniz. Blockchain neden özellikle önemlidir?

İlk şey şu ki – hakkı kazanmanız gerekiyor – ancak Legacy içinden kendi blok zinciri öğelerinizi oluşturabilirsiniz. Diyelim ki ürününüzün üretileceği bir fabrika kuruyorsunuz ve bu bina istediğiniz kadar çılgın görünebilir. Hepsi kilidini açtığınız bloklara bağlı. Ama güzel olan şu ki, o bina, o işçiler, tüm dünyanız oyununuzun nasıl ilerlediğine bağlı olarak benzersiz bir deneyim kazanıyor. Ve bu öğeye gömülüdür. Yani bu fabrikayı yapabilirsin, onu 100 saat veya ne kadar uzun olursa olsun kullanabilirsin ve sonra o binayı blok zincirinin üzerine kurabilirsin. Demek istediğim, bu oldukça inanılmaz.

Gerçek para ekonomisi fikrinin oyunun temasında yer alması mı gerekiyor? Ahlaki seçimlere ilginç bir boyut katıyor gibi görünüyor - örneğin, ahlaki bir patron olmak istiyorsanız, gerçek dünyada size gerçekten paraya mal olacak.

Oyun endüstrisinde meydana gelen herhangi bir devrim gibi imza benzersiz unvanlara sahip olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Ve bu, evet, kesinlikle mülkiyetle ilgili, ama aynı zamanda sonuçlarla da ilgili — çünkü oyunu oynarken, anlatı içinde bu ahlaki sonuçları ölçüyoruz.

İnsanların oyununuzu oynamaya başladığını ve oyun gibi olacak kadar para kazanmaya başladıklarını söyleyin İnsanların tam zamanlı işi olduğu Axie Infinity. Ancak, bir şeyi büyük ölçüde daha az karlı hale getirecek ve ekonomiyi değiştirecek bir oyun oynamanız gereken bir tür karar var. Bunun insanların gerçek geçim kaynaklarını etkileyeceği gerçeğini nasıl dengelersiniz?

Şu anda üzerinde çalıştığımız şey tam olarak bu — karmaşık bir simülasyonunuz olduğunda, ne yapmanız gereken, dengeyi ve iyileştirmeleri kesinlikle doğru yapmak zorundasınız. Oyundaki tüm özelliklere sahibiz ve şu anda yaptığımız şey, simülasyonu aşırı bir şekilde bir tarafa eğilmeyecek şekilde dengelemek.

Diyelim ki ne olur? , oyuncular bir sürü para kazanmalarını sağlayan bir tür geçici çözüm buluyor ve aslında oyunu dolandırıyorlar - ve bu paraya ihtiyaçları var çünkü bu onların işi, ama bu tüm oyunu daha az eğlenceli hale getiriyor.

Dünyanın küçük değişikliklere nasıl tepki verdiğini görmemiz gerekecek. Benim için harika olurdu - yani, çok fazla tasarım üzerinde çalıştım ve çok fazla oyun üzerinde çalıştım ama birinin benim oyunumu oynayıp para kazanabileceğini düşünmek, benim için ne inanılmaz bir onur olurdu. sahip olmak. Ama çok dikkatli olmamız gerekecek.

Tasarımınız ne kadar gerçek hayattaki ekonomi anlayışına dayanıyor ve ne kadarı daha iyi bir kelime olmadığı için yaratıcı?

Biliyorsunuz, bu dersi Theme Park adlı bir oyun ve Theme Hospital adlı başka bir oyun yaptığımda öğrendim ve cezbedici şey gerçek dünyada olanlardan ilham almak. Bir tema parkı işletmesinin ekonomisi. Hastane işletmesinin ekonomisi. İşte cezbe budur. Ancak bu oyunların özü şudur: Yaptığınız şeyin mantığı oyunun önüne geçerse, bence ayartmaya karşı koymalısınız. Yani, Tema Hastanesi'nden ilham alan bir hastaneye gitmeyi asla istemem ve Tema Park tarafından tasarlanan bir tema parkına gitmeyi kesinlikle istemem.

İstiyorum. insanların bir işletmeyi yönetmenin gerçekliğini değil, daha çok bir işletmeyi yürütmenin gerçekliğini hayal etmesi gerekir.

Eski Eskiyi bir şirket kasabası inşa edip yönettiğiniz bir oyun olarak mı?

Evet, öyle.

Ve şirketi kurduklarında, onu kurdular ve insanlara Bournville Çikolata jetonlarıyla ödeme yaptılar. Bütün evleri insanların yaşaması için yaptılar, bütün okulları onlar yaptı. Yani Bournville'deki herkes çikolata fabrikasında çalışıyordu ve asıl ilham kaynağı da bu. Çin gibi bir şeye bakarsanız, birçok Çinli şirket tanıyorum, şirket sahipleri evleri işçilerin yaşaması için tasarlıyor. Yani günümüz modern dünyasında bile bunun örnekleri var.

Özellikle Amerika'da “şirket kasabası” oldukça olumsuz bir çağrışıma sahiptir. Çalışanlarının hayatlarını kontrol eden ve ayrılmalarını zorlaştıran şirketlerle eş anlamlı olarak görülüyor. Bu kasıtlı mı?

Eh, [eski işveren] Microsoft'ta Redmond'a yaptığım aylık gezilerin herhangi bir ilham kaynağı olduğunu söylemiyorum. İlhamın nereden geldiğinden asla tam olarak emin olamazsınız, ama kesinlikle biraz öyle hissettirdi. Biliyorsunuz, herkes spor salonuna gittiniz ve spor salonundaki herkes Microsoft için çalıştı. Ve biliyorsun, ben İngilizim, bu yüzden soyunma odasına girmek ve sonra herhangi bir insanın önünde çıplak olmak sadece derin, korkunç bir şey. Köşede [eski Microsoft CEO'su] Steve Ballmer'ın ve orada başka birinin olduğunu fark ettiğinizde bu daha da korkunçtu ve bilirsiniz, "Aman Tanrım, ben bu ailenin bir parçasıyım."< /p>

Steve Ballmer olmanız bir şey, ama bence bu sadece bir terim, eğer bundan bahsedersem birçok insan şunu düşünecek: bu oyun gerçekten distopik.

Bütün bunlar oyun içinde oluyor, bilirsiniz, insanlar evlenir, çocukları olur ve okula gitmeleri gerekir. Bunu yapacak güce sahip olmanı istiyorum.

Ama bu güçle bunun sonuçları olduğunu da anlamanı istiyorum. Sizin işiniz benim işim kadar başarılı olmayabilir. Bu bir simülasyon olduğu için, buna tamamen farklı bir şekilde yaklaşabilirim. “Hayır, kafe ve sinema yapmak istemiyorum. Başka bir fabrika kurmak istiyorum.” Oyunda tam bir kirlilik simülasyonu var, bu yüzden birbirine yakın çok sayıda fabrika kurarsanız, etrafındaki tüm ağaçların çekilmeye başladığını, daha fazla işçinin gerçekten kötü öksürdüğünü fark edeceksiniz. Çok geniş bir yelpaze var ve bu kadar büyüleyici olan da bu.

Neredeyse yirmi yıldır buna takıntılıyım — insanlara bu seçimi yapma özgürlüğü verme konusunda takıntılıyım. Yıllardır üzerinde çalıştığım şey, seni iyi olmaya ya da kötü olmaya özendirmek, ama seni bu distopik yollardan hiçbirine zorlamak değil. Özellikle blockchain dünyasında olduğu için bu konuda büyüleyici olacak olan şey, insanların gerçekte ne yaptığını görmektir.

Blockchain oyunlarının vaatlerinden biri, insanların eşyalarının dışarıda "yaşayabileceği"dir. oyun.

Bir şekilde hâlâ mevcut olduğu için gerçekleşen bir şey mi var?

Bu gerçekten iyi bir soru. Tamamen dürüst olmak gerekirse, yanıt hakkında hiçbir fikrim yok.

Ama kendi dünyanızda bir şey yaparsanız ve daha sonra yaptığınız şeyi başka biriyle takas ederseniz, bununla son derece gurur duyuyorum. ister bina, ister işçi olsun, içine kattığınız tüm faydaları beraberinde taşıyacaktır. Ve bence benim için gerçekten heyecan verici olan şey, blok zincirinde edindiğiniz şeylerin dünyanızı daha iyi bir yer haline getirmesi. Bir işçiyi alıp o işçiyi bir madende çalıştırırsanız, o işçi zamanla uzman bir madenci olur. Sonra işçiyi alıp barda ev sahibi olarak çalıştırırsanız, uzman bir ev sahibi / madenci olur. Ve bu tür bir deneyim tüm Legacy'den geçer. Bu tamamen bağlantılı bir sistem.

Hala blockchain'in gerçek para ekonomisinin ötesinde bunun için ne yaptığını anlamaya çalışıyorum, çünkü tarif ettiğiniz tüm şeyler, siz sadece merkezi bir veritabanı oluşturabilir ve bu veritabanını öğelerle doldurabilirsiniz. Örneğin, merkezi olmayan bir kripto para defteri kullanması gerekmesinin hiçbir nedeni yok.

Diablo'da olmasını istemediğiniz şeyin olması dışında, çünkü onlar vardı. tam olarak.

İnsanlar bir şeyler yapabilir ve onları koyabilirdi ve sonunda olan şey, bu tam gelgit dalgasına sahip olmanızdı... Kalbinde olması gereken tamamen dengesiz olan, gerçekten keyifli bir sistem.

Blockchain ile ilgili en güzel şey, ona belirli bir his vermesidir — Dürüstlüğü kullanacağım, çünkü bence en iyisi bu şey. Bir şey ortaya koymak size LegacyCoin'e mal olacak ve bu LegacyCoin, bu pazaryerinin spam gönderilemeyeceği anlamına geliyor. İlk şey bu.

İkinci şey ise, Legacy'nin kendinizi yaratıcı hissettiren bir oyun olduğunu ilk söylediğim şeyi hatırlamak için geri dönmek. Şimdi, kendinizi yaratıcı hissetmeniz harika. Bilirsiniz, spagetti Bolognese'yi veya güzel bir resmi severim. Ama hiç kimse görmezse, hiç kimse satın almazsa, o zaman bilirsin, yapmamış da olabilirsin.

Tasarımınızın başkaları tarafından görülüp takdir edildiği gerçeği. para kazanan insanlar, bence, büyük şey. Bu, bunun blockchain oyunu olduğu ve insanların bir iş simülasyonu oynayarak para kazanabileceği gerçeğine ek olarak.

Are Godus ve < /strong>Godus Wars Steam Erken Erişim'den çıkacak mı?

Onları Erken Erişim'den çıkarmayı çok isterim, çok isterim Godus hikayesinin mutlu bir sonu olması için.

Süper heyecanlılar. Noel'den önce, neredeyse iki yıldır Godus için ilk yeni özellik setimizi duyuruyoruz ve bunun Noel'den önce çıkması gerekiyor. Bunu söylediğim için öldürülmeyeceğimi umuyorum, ama bu ortaya çıkıyor. Bu yüzden çok isterdim, bilirsiniz — mükemmel bir dünyada, evet, buna bayılırım..