Bilgi güçtür ve bir iPhone kullanıcısıysanız, artık uygulamalarınızın verilerinize ne sıklıkla eriştiği (örneğin konumunuz veya mikrofonunuz) hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz. iOS 15.2 ile kullanıma sunulan Uygulama Gizliliği Raporu, her uygulamanın web etkinliğini ve hangi etki alanlarına eklendiğini de bilmenizi sağlar.

Özellik varsayılan olarak kapalıdır, ancak telefonunuz iOS 15.2'ye güncellendiyse, açmak çok kolaydır:

Ayarlar > Gizlilik > Uygulama Gizliliği Raporu'na gidin (bu, ekranın alt kısmında) "Uygulama Gizlilik Raporunu Aç"ı seçin Gizlilik ekranının altındaki Uygulama Gizlilik Raporu'nu seçin. Uygulama Gizlilik Raporunu açmanız ve beklemeniz yeterli.(Bu Kısayolu, doğrudan ana ekranınızdan veya bir Siri sesli komutundan daha hızlı erişim için de kullanabilirsiniz.)

Hiçbir veriyi hemen görmezsiniz — telefonunuzun verileri toplaması ve birleştirmesi zaman alır. ancak birkaç dakika içinde sonuçları görmeye başlayabilirsiniz. Rapor aşağıdakileri size bildirecektir:

Son yedi gün içinde hangi uygulamaların verilerinize eriştiği. Listelenen uygulamalardan birine dokunursanız, tam olarak ne zaman çalıştığını görebileceksiniz. son erişimler vardı. Muhtemelen birkaç sayfayı detaylandırmanız gerekecek. Gizlilik Raporu, uygulamalarınızın neye eriştiğine ilişkin verileri size verecektir. Bir uygulamaya dokunun ve verilerinize en son ne zaman eriştiğini görebilirsiniz.Uygulamaya dokunun, hangi alan adlarıyla iletişim kurulduğunu göreceksiniz. Her uygulamanın ağ etkinliğini de görebilirsiniz. Sırayla ağa dokunun ve diğer uygulamaların onu kullanıp kullanmadığına bakın. En çok iletişim kurulan alanlar. Her bir alan adına dokunduğunuzda, o alan adıyla hangi uygulamaların ne zaman iletişim kurduğunun bir listesini alırsınız. En çok iletişim kurduğunuz alan adlarınızı da görebilirsiniz.

Herhangi bir nedenle Uygulama Gizlilik Raporunu kapatmak isterseniz, Ayarlar > Gizlilik > Gizlilik Raporu'na geri dönün ve sayfanın alt kısmındaki "Uygulama Gizlilik Raporunu Kapat"ı seçin. Ancak, o zamana kadar topladığınız tüm mevcut bilgileri kaybedeceğinizi unutmayın.

.