Hacker'lar, jailbreak haberlerini kapsayan bir web sitesi olan Wololo.net'e göre, PS4'ü yeni bir çekirdek istismarıyla jailbreak yaptı ve görünüşe göre insanların Sony'nin son nesil konsollarında homebrew uygulamaları gibi şeyler çalıştırmasının kapısını açıyor. Jailbreak'e "pOOBs4" denir.

Bu önemli bir gelişme, ancak büyük bir yakalama ile geliyor: Jailbreak ile ilgili kişilerden birine göre, jailbreak yalnızca PS4 donanım yazılımı 9.00 veya daha düşük sürümlerde çalışıyor. Mevcut en yeni PS4 yazılımı olmayan SpecterDev. En son üretici yazılımı 9.03'e zaten güncelleme yaptıysanız, jailbreak görünüşe göre çalışmayacaktır.

Bir 9.03'te biraz kafa karışıklığı - bu 9.03'te *çalışmayacak*, yamalı. Yalnızca 9,00 ve altı.

— Spectre (@SpecterDev) 13 Aralık 2021

İşte SpectreDev'den PS4'te çalışan resmi olmayan yazılımı gösteren bir video:

9. (chendochap ve @Znullptr tarafından hazırlanan harika bir çalışma) pic.twitter.com/ME12bLyu3C

— Spectre (@SpecterDev) 13 Aralık 2021

Znullptr'e göre çekirdek istismarı PS5'i de etkiliyor, başka bir kişi Jailbreak'e dahil olabilirsiniz, ancak PS5'inizin yazılımını yakın zamanda modifiye etme konusunda umutlu olmayın. Znullptr, baş geliştiricinin bir PS5'i olmadığı için jailbreak'in bir PS5 sürümünün "hazır olmadığını veya piyasaya sürülmediğini" söylüyor. (Ayrıca, bulunması zor konsollardan birini bir süreliğine edinmek zor olabilir.)

Tamam, sadece bir caturday hakkında bir şaka.
İstismar yasal ve bonus olarak:
Çekirdek istismarı Playstation5'i de etkiliyor!
(hayır, ps5 hazır değil veya piyasaya sürülüyor, baş geliştirici değil şu anda bir ps5 konsolu var)

— Z (@Znullptr) 13 Aralık 2021