The Washington Post'un bir raporuna göre, Tesla'nın Kaliforniya'daki Fremont fabrikasında ve servis merkezinde çalışan altı kadın daha şirkete dava açtı. Alameda County'deki California Yüksek Mahkemesi'nde her kadın, işyerinde cinsel taciz kültürüne maruz kaldıklarını iddia ederek ayrı bir dava açtı. Bu yeni davalar, diğer iki kadının benzer iddialarla şirkete dava açmasının üzerinden bir ay bile geçmedi.

Bir kadın konuyu İK'ya anlattığını ancak yalnızca farklı bir çalışma alanına taşındığını iddia ediyor

Altı kadın iddiası erkek iş arkadaşlarının sık sık vücutlarına veya kıyafetlerine yönelik açık saçık yorumlarda bulunmalarının yanı sıra ıslık çalma ve uygunsuz dokunma gibi taciz edici davranışlarda bulunmaları. Hatta bazı kadınlar vücutlarını gizlemek için bol giysiler giyecek kadar ileri gittiler - bir kadın, Jessica Brooks, tacizden kaçmak için arka tarafını gizlemek için beline bir pazen gömlek bağladığını söylüyor. Hatta işyerinde kendini kutularla barikatla kapattı.

Brooks, The Post'a insan kaynaklarına konuyu bildirdiğini ancak kendisinin yalnızca farklı bir çalışma alanına taşındığını söylediğini söyledi. Davranışa dikkat çeken diğer kadınlar, Brooks'un aldığı tepkiyle karşılaştıklarını iddia ediyor; davranışın ele alınmadığını ve fabrikada başka bir yere taşındıklarını iddia ediyorlar. The Post ayrıca, bazı kadınların yöneticilerinin de taciz edici davranışlarda bulunduğunu iddia ettikleri için bu konu hakkında İK ile konuşurken kendilerine güvenmediklerini belirtiyor.

Başka bir kadın, Eden Mederos, The Post'a şunları söyledi: Model Y duyurulduğunda her şey daha da kötüye gitti” ve Tesla CEO'su Elon Musk, Model S, 3, X ve Y'ye atıfta bulunan bir kısaltma olan “S3XY” tweetini attı. ” ve Mederos'un The Post'a söylediği diğer çocukça içerikler “teknisyenlerin daha da kötüleşmesine neden oldu”.

Lütfen yöneticiyi benim için aramayın, Senatör Karen

— Elon Musk (@elonmusk) 14 Aralık 2021

Tıpkı bu davalarla ilgili raporlar ortaya çıkarken Elon, Senatör Elizabeth Warren'a alaycı yanıtlar göndermenin ortasındaydı. [Musk] aslında vergi ödeyecek ve diğer herkesten bedavaya yüklenmeyi durduracak.” Musk hemen, "Elizabeth Warren bir sahtekar - Kızılderili olduğu konusundaki yalanları onu başkanlıktan diskalifiye ediyor" başlıklı 2019 Fox News makalesini içeren bir tweet ile yanıtladı. Başka bir yanıtta küçük, iğrenç ve yetki sahibi beyaz bir kadın mecazına atıfta bulunarak ona "Senatör Karen" adını verdi.

Bu altı ek dava, aynı zamanda Tesla'nın Fremont fabrikasında çalışan Jessica Barraza'nın hemen ardından geldi. , elektrikli otomobil şirketine "yaygın cinsel taciz" davası açtı. Tesla'ya dava açan diğer birçok kadın gibi, o da ıslık çalmaya, fiziksel dokunmaya ve uygunsuz yorumlara maruz kaldığını iddia ediyor. Ve sadece birkaç gün önce, başka bir kadın, Erica Cloud, burada bahsedilenlerin çoğunu yansıtan iddialarıyla Tesla'ya cinsel taciz ve misilleme için dava açtı. Burada bitmiyor – Siyah bir çalışanın California fabrikasında ırkçılık ve ayrımcılığa maruz kaldığını iddia etmesinin ardından Tesla'ya 137 milyon dolar ödeme emri verildi. Irkçı bir çalışma kültürünü iddia eden bir toplu dava da önerildi.

“Elon Musk'ın kadın bedenleri hakkında açık saçık bir yorum yapması veya suistimal bildiren çalışanlara alay etmesi, tepedeki bir tutumu yansıtıyor. Altı kadını temsil eden Rudy Exelrod Zieff & Lowe'un ortağı avukat David A. Lowe, bu davaların merkezinde yaygın cinsel taciz ve misilleme modeli olduğunu söylüyor.